- Sputnik Србија, 1920
РЕГИОН
Најновије вести, анализе и занимљивости из земаља у региону

Додик: Енергетска питања у фокусу разговора са Путином

© Tanjug / STRAHINJA ACIMOVICСрпски члан Председништав БиХ Милорад Додик
Српски члан Председништав БиХ Милорад Додик - Sputnik Србија, 1920, 16.09.2022
Пратите нас
Српски члан Председништва БиХ Милорад Додик најавио је да ће током посете Москви са председником Руске Федерације Владимиром Путином разговарати о енергетским питањима и да ће му предложити да Русија гласа за останак мисије Алтеа у БиХ.
„Веома смо заинтересовани да направимо овај гасовод /од Србије ка Српској/. Руска страна је одобрила тај пројекат, али имамо застој у погледу одлучивања на нивоу БиХ и то представља кочницу“, рекао је Додик.
Истакао је да је веровао да ће моћи да реши то питање у Сарајеву пре пута и да прогласи почетак инвестирања.
„Међутим, то није могуће, јер у Сарајеву на то гледају на непродуктиван и неочекивано лош начин. Они очекују да добију гас од Руса, а да спрече све што Русија жели да уради, са нама или са њима“, указао је Додик.
Нагласио је да је Русија доказани пријатељ Републике Српске.
„Искључивост коју видимо на Западу у погледу ‘или сте за Русију или сте за нас’ апсолутно треба одбацити, јер ми морамо да сарађујемо са свима који са нама желе да сарађују“, поручио је Додик.
Додик је навео да је цена несарадње ултиматум и да је то онда подаништво, на које Српска не може да пристане, пренео је РТРС.
Он је додао да ће са Путином разговарати и о мисији Алтеа у БиХ и да ће му предложити да Русија подржи продужетак те мисије на седници Савета безбедности УН у новембру.
Милорад Додик и Владимир Путин у Кремљу - Sputnik Србија, 1920, 08.09.2022
РЕГИОН
Састанак Додика и Путина 20. септембра у Москви
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала