- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

„Роџере, добродошао у клуб пензионера“

© AP Photo / Alberto PezzaliШвајцарски тенисер Роџер Федерер
Швајцарски тенисер Роџер Федерер  - Sputnik Србија, 1920, 16.09.2022
Пратите нас
Након што је Роџер Федерер објавио да се повлачи после учешћа на Лејвер купу емотивне поруке шаљу му не само навијачи из целог света већ и многобројне колеге међу којима је пажљиво бирала речи и Серена Вилијамс.
Славна Американка недавно је завршила такође изузетно богату каријеру и упутила је добродошлицу у клуб пензионисаних тенисера славном Федереру.
„Тражила сам прави начин да ово кажем. Опростио си се на перфектан начин, као што је била и твоја каријера. Увек сам се угледала на тебе и дивила ти се. Наш пут је био сличан, скоро идентичан. Инспирисао си милионе и милионе људи и то никада нећемо заборавити. Аплаудирам ти и једва чекам да подржим све што ћеш радити у будућности. Добродошао у клуб пензионера. И хвала ти што си био ти“, написала је Серена Вилијамс.
Тенис је у истој години изгубио легенду женског и мушког тениса, а Серена није крила да јој је Роџер био велика инспирација.
Славни Швајцарац каријеру завршава са 20 Гренд слем трофеја, док је Серена имала три више у женској конкуренцији.
Када се једна од најбољих тенисерки свих времена опростила од каријере Федерер је за њу такође имао изузетне речи хвале.
„Ћао Серена, ја сам Роџер. Желим да ти честитам на твојој импресивној каријери. Знаш шта си постигла. Знам шта си учинила и знам, као и ти, да је то било ништа мање него невероватно. Сигурно са помешаним осећањима одлазиш из овог дивног спорта који ти је дао све, па и више од тога. Желим теби, твојој породици и твојим фановима све најбоље, а ја сам један од твојих фанова. Недостајаћеш нам. Размишљам о томе како је било 1999. на УС Опену када си играла против Мартине Хингис. Остао сам будан до касно да те гледам како се бориш и то је био почетак каријере која се показала импресивном“, рекао је недавно Федерер.
Миомир Кецмановић - Sputnik Србија, 1920, 16.09.2022
СПОРТ
Мишина честитка новом „броју 1“ /видео/
Рафаел Надал и Роџер Федерер у загљају - Sputnik Србија, 1920, 15.09.2022
СПОРТ
Надал утучен због одлуке Федерера
Миомир Кецмовић - Sputnik Србија, 1920, 15.09.2022
СПОРТ
Миша је извукао максимум – победа Србије!
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала