- Sputnik Србија, 1920
Специјална операција у Украјини
Све о специјалној војној операцији Русије за демилитаризацију и денацификацију Украјине.

Француска, Пољска и Немачка позивају на ревидирање политике ЕУ према Русији

© AP Photo / Alastair GrantЗастава Европске уније
Застава Европске уније  - Sputnik Србија, 1920, 16.09.2022
Пратите нас
Француска, Пољска и Немачка залажу се за ревидирање основних принципа политике Европске уније према Русији у светлу сукоба у Украјини, наводи се у саопштењу министарстава спољних послова те три земље.
„Пошто агресиван рат Русије против Украјине означава прекретницу у односима ЕУ и Русије, треба да ревидирамо кључне принципе политике ЕУ према Русији. Такође се залажемо за стратешки приступ решавању проблема обнове Украјине у координисаном и стабилном формату, уз учешће међународних партнера“, наводи се у саопштењу.
Представници министарстава спољних послова Француске, Пољске и Немачке поздравили су „споразум министара финансија ЕУ о издвајању додатног пакета макрофинансијске помоћи Украјини у износу од пет милијарди евра“.
Како су истакли, та одлука је јасан сигнал да је ЕУ посвећена „питању подршке украјинском отпору“. Такође су позвали да се реализују преостале обавезе у оквиру програма за доделу девет милијарди евра Украјини.
Министри спољних послова Француске, Пољске и Немачке такође су позвали да се формира специјална европска мисија за обуку и помоћ у ЕУ за украјинску војску.
Споменик-скулптура знаку евра у седишту Европског парламента у Бриселу - Sputnik Србија, 1920, 10.09.2022
РУСИЈА
У Европској унији почела борба за власт: Нови раскол на помолу
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала