- Sputnik Србија, 1920
РЕГИОН
Најновије вести, анализе и занимљивости из земаља у региону

Абазовић за „Фокс њуз“: Циљ Црне Горе је чланство у ЕУ

Пратите нас
Предсједник Владе у техничком мандату Дритан Абазовић гостовао је на „Фокс њузу“, у једној од најгледанијих информативних емисија у Сједињеним Америчким Државама, „Специјални извјештај са Бретом Бајером“, саопштено је из Владе.
Абазовић је током кратком интервјуа са Џенофер Грифин разговарао о европској перспективи Црне Горе, негативним страним утицајима.
„Имамо различите утицаје, политичке, економске, не само од стране Русије, него и Кине. Наш главни циљ је чланство у ЕУ, исто као што смо чланица НАТО-а“, казао је Абазовић.
Тема су, такође, били и сајбер-напади на информациону мрежу Владе Црне Горе који су почели 22. августа.
„У нашу земљу стигли су стручњаци из ФБИ, Француске, Велике Британије, који ће истражити шта се десило нашем систему. У овом тренутку не могу да каже, да ли су то урадили Руси, Иранци или било ко други“, рекао је Абазовић.
Из Владе су казали да је „Фокс њуз“ мјесецима уназад најгледанији ТВ канал у Сједињеним Америчким Државама, док је информативна емисија „Специјални извјештај са Бретом Бајером“ једна од пет најгледанијих, са 2.48 милиона гледаоца уживо.
„Кратки интервју са предсједником Владе урадила је Џенифер Грифин, овогодишња добитница Златне медаље ТЛН-а, сарадница ’Фокс њуза‘ за националну сигурност при Пентагону. ‘Трансантлантик лидершип нетворк‘ је познати политички институт из Вашингтона“, додали су из Владе.
Дритан Абазовић - Sputnik Србија, 1920, 16.09.2022
РЕГИОН
Абазовић отпутовао у Вашингтон
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала