- Sputnik Србија, 1920
Специјална операција у Украјини
Све о специјалној војној операцији Русије за демилитаризацију и денацификацију Украјине.

Бивши сарадник Стејт департмента: Америка не да Украјини да се договори са Русијом

© Sputnik / Илья Питалев / Уђи у базу фотографијаВојник ДНР у Маријупољу
Војник ДНР у Маријупољу - Sputnik Србија, 1920, 17.09.2022
Пратите нас
Сједињене Америчке Државе не желе да се Украјина договори са Русијом, надајући се да ће тиме пролонгирати конфликт и покушати да ослаби Русију, изјавио је бивши сарадник Стејт департента Кристијан Витон за „Фокс бизнис“.
„Мислим да се криза неће ускоро завршити и то је тужна чињеница. Украјина може да започне преговоре са Русијом и да прекине крвопролиће. Међутим, нисам уверен да, прво Сједињене Америчке Државе, а затим и Лондон то желе. Они сматрају да је наставак конфликта одлична могућност да се ослаби Русија. Никога од њих не брине да ће тамо велики број људи изгинути“, рекао је Витон.
Он сматра да Кијев има веома значајне разлоге да одустане од неких територија које сматра својим.

„Постоји могућност да се Украјина одрекне дела региона – етнички руских региона, у којима се говори на руском језику, који на свет гледају другачије у односу на оне регионе који се налазе ближе центру и на западу земље, закључио је бивши сарадник Стејт департмента.

Осим тога, он је приметио да би Вашингтон требало да буде уздржанији када помаже Кијеву и хушка га против Москве, с обзиром на то да Русија гледа на Оружане снаге Украјине као на америчку прокси војску.
САД и њени НАТО савезници настављају да и даље шаљу Украјини оружје. Председник САД Џозеф Бајден је потписао закон којим се за војну помоћ Украјини издавају десетине милијарди долара. Москва је неколико пута изјављивала да испоруке западног наоружања само одлажу конфликт, а транспорт оружја је легитимни циљ руске војске.
Генерални секретар НАТО-а Јенс Столтенберг на конференцији за медије у Бриселу - Sputnik Србија, 1920, 16.09.2022
СВЕТ
Шеф НАТО позива на повећање производње оружја
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала