- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Други везани пораз за Србина у Москви

© Sputnik / Алексей Филиппов / Уђи у базу фотографијаФутбол. РПЛ. Матч "Динамо" - "Зенит"
Футбол. РПЛ. Матч Динамо - Зенит - Sputnik Србија, 1920, 17.09.2022
Пратите нас
Динамо из Москве и Славиша Јокановић претрпели су и други везани пораз у сезони и то у дербију од лидера Зенита који је наставио серију победа у првенству шестим узастопним слављем (2:0).
Бранилац титуле у Русији успео је у 35. минуту да сломи отпор Московљана преко Андреја Мостовоја. Руски офанзивац је искористио проигравање Ивана Сергејева са левог крила и прецизним ударцем са око 12 метара матирао Шунина.
Посао Динаму додатно је отежао Роберто Фернандез у 66. минуту када је зарадио други жути картон и тако своје саиграче оставио на цедилу.
Упркос бројчаном дефициту Московљани су покушали да запрете ривалу који је спуштен гард ривала казнио у последњим тренуцима утакмице.
Победу Зенита убедљивијом је учинио Густаво Мантуан, Бразилац који је био кобан и по ЦСKА на дебију у августу. Постигао је погодак у трећем минуту надокнаде за 2:0.
Победом, осмом у десет кола, Зенит је задржао четири бода предности у односу на Ростов, док се од Армејаца одаљио на плус шест након што је раније данас ЦСKА поражен од Торпеда.
Standings provided by SofaScore LiveScore
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала