- Sputnik Србија, 1920
РЕГИОН
Најновије вести, анализе и занимљивости из земаља у региону

Ђукановић: Црна Гора извјесно пред парламентарним изборима

© AP Photo / Risto BozovicМило Ђукановић
Мило Ђукановић - Sputnik Србија, 1920, 17.09.2022
Пратите нас
Предсједник Црне Горе Мило Ђукановић изјавио је да је, судећи према преговорима парламентарних партија, Црна Гора извјесно пред скорим парламентарним изборима.
Кад сумирамо утиске двије пале владе, можемо да констатујемо да нису одговориле очекивањима црногорске јавности, као ни европских партнера, казао је Ђукановић у интервјуу за „Јуроњуз“.
„Да ли ће се та већина, која је створена након парламентарних избора 2020. године договорити да формира још једну, трећу Владу за двије године, или ћемо се одмах сви договорити да је то беспотребно и да треба што прије доћи до ванредних парламентарних избора у овом тренутку не могу нагађати. Али извјесно могу рећи — чак и кад би се формирала трећа влада, била би кратког даха. То политичко тло политичке већине, настале на основу резултата 30. августа 2020. године је веома нестабилно и не може да генерише стабилну политичку Владу“, казао је Ђукановић.
Он је навео да очекује да ће након избора Црна Гора добити стабилну владу која ће наставити да је води путем европског напретка.
„Немам ништа против промјене власти, сматрам да је то увијек шанса за добру динамику демократских процеса, тако сам доживио и ову. Ипак, двије године касније, кад сумирамо утиске двије пале владе, можемо да констатујемо да нису одговориле очекивањима црногорске јавности, као ни европских партнера“, навео је Ђукановић.
Црногорски посланици на засједању парламента у Подгорици - Sputnik Србија, 1920, 16.09.2022
РЕГИОН
Још једна идеја за нову Владу Црне Горе: Дритан премијер, министри из ДФ-a и из табора Демократа
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала