- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Јерменија поднела жалбу Међународном суду правде против Азербејџана

© Sputnik / Ilya Pitalev / Уђи у базу фотографијаЈерменска војска у Нагорно Карабаху
Јерменска војска у Нагорно Карабаху - Sputnik Србија, 1920, 17.09.2022
Пратите нас
Јерменија је поднела жалбу против Азербејџана Међународном суду правде, саопштила је државној агенцији „Арменпрес“ портпаролка представништва Јерменије при том суду Асмик Самвељан.
„Јерменија је поднела жалбу Међународном суду на основу ратних злочина Азербејџана“, навела је Самвељанова.
Према њеним речима, писмо је послато, али ће званично бити објављено 19. септембра.
Самвељанова је, такође, рекла да је више од 10 јерменских војника заробљено током борби на граници са Азербејџаном.

„Током напада Азербејџана на Јерменију више од 10 јерменских војника је заробљено“, рекла је Самвељанова, додајући да још нема информација о идентитету заробељних војника.

Иначе, Јереван данас очекује посету председнице Представничког дома Конгреса САД Ненси Пелоси, која у ту земљу стиже из Берлина. Планирано је да Пелосијева у оквиру посете с јерменским руководством разговара о билатералним односима и ситуацији у сфери безбедности.
Прошлог уторка током ноћи на јерменско-азербејџанској граници избили су сукоби, а две стране се међусобно оптужују за изазивање напетости. Јереван је саопштио да су азербејџански војници гађали пограничне области Јерменије из артиљерије и беспилотним летелицама.
Баку је саопштио да су јерменски војници пуцали на положаје азербејџанских војника на граници и да је то изазвало сукобе. Министарство иностраних послова Азербејџана је оптужило Јерменију да намерава да оконча мировни процес. Обе стране су саопштиле да имају губитке међу војницима.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала