- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Канађанин срушио Србију у Дејвис купу

© AP Photo / Andy BrownbillФеликс Оже-Алијасим - Аустралијан опен
Феликс Оже-Алијасим - Аустралијан опен - Sputnik Србија, 1920, 17.09.2022
Пратите нас
Феликс Оже-Алијасим савладао је Миомира Кецмановића са 6:3, 6:4 и изједначио резултат у мечу Дејвис купа између Србије и Канаде, који се игра у Валенсији.
То значи и да се наш тим налази пред елиминацијом и да му пласман у други круг, без обзира на исход окршаја у дублу ове вечери, може донети само сензационална победа Јужне Кореје над Шпанијом у недељу.
Убитачан сервис био је главни адут канадског тенисера који у првом сету готово да није изгубио поен када је погодио први сервис. Био је Оже-Алијасим нерешива енигма за Кецмановића који је тешко враћао лоптице и стално каскао.
Први сет је одлучио брејк који је Канађанин направио у четвртом гему и до краја није испуштао ту предност па је лако повео после 6:3.
Није уопште Феликс деловао као да је у петак играо два дуела против Шпанаца.
Умор се није видео, сервирао је подједнако убитачно и у другом сету и вребао шансу за брејк којим би преломио овај део игре. И дочекао је прилику у седмом гему када је искористио другу брејк лопту и утабао стазу ка коначној победи од 6:4.
Видећемо какав ће исход бити у дублу и ко ће играти за обе екипе, али је јасно да је после пораза Кецмановића нашем тиму остала само теорија када је реч о пласману у други круг Дејвис купа.
Канада је овом победом Оже-Алијасима и математички обезбедила пролаз у другу фазу, а да ли као прва или друга из групе знаће се сутра.
Српски тенисер Ласло Ђере - Sputnik Србија, 1920, 17.09.2022
СПОРТ
Ђере преслишао Канађанина за први поен
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала