Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Управни суд одбио тужбу организатора „Европрајда“

CC0 / Daniel_B_photos / Судијски чекић
Судијски чекић - Sputnik Србија, 1920, 17.09.2022
Пратите нас
Управни суд одбио је тужбу организатора "Европрајда" којом се оспорава одлука МУП-а да се шетња у оквиру ове манифестације, планирана за данас у Београду, забрани.
Управни суд објавио је на сајту одлуку у којој се наводи да је одбијена тужба организатора "Европрајда" поднета против МУП-а Србије због одлуке да се забрани шетња предвиђена у оквиру ове манифестације.
"Имајући у виду све наведено и цитиране законске одредбе, правилно је, по оцени суда, тужени орган оспореним решењем, без повреде правила поступка од утицаја на решење ове управне ствари, одбио жалбу тужиоца као неосновану, правилно налазећи да је првостепени орган одлучне чињенице утврдио потпуно и несумњиво и на утврђено чињенично стање правилно применио прописе на које се позвао. Ово стога што је у законито спроведеном поступку утврђено да, поводом предметног јавног окупљања (шетње), постоји опасност од насиља, уништавања имовине или других облика нарушавања јавног реда у већем обиму, што је један од законом прописаних основа за забрану окупљања. За своју одлуку тужени орган је дао довољне и на закону засноване разлоге, које у свему прихвата и овај суд", наводи се између осталог у одлуци Управног суда.
МУП Србије забранио је претходно шетњу из безбедносних разлога и одбацио жалбу организатора "Европрајда" на ову одлуку.
МУП такође из безбедносних разлога није одобрио ни окупљање у знак протеста против одржавања ове манифестације у Београду.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала