- Sputnik Србија, 1920
ЕКОНОМИЈА
Спутњик Економија прати најновије вести, анализе и извештаје из Русије, региона и света.

Како да обућу платите дупло мање и кадa није на попусту

CC0 / Пиксабеј / обућа
обућа - Sputnik Србија, 1920, 18.09.2022
Пратите нас
Жене које носе обућу мањих бројева могу да је пазаре по цени и за 50 одсто нижој од регуларне. Зачкољица је у куповини на дечјим одељењима, јер у продавницама обуће тамо неретко могу да се пронађу и бројеви до 38.
Читатељка „Курира“ која годинама овако пазари каже да је овог лета себи купила три пара патика на дечјем одељењу по цени једног на одељењу за одрасле.
„Одувек ме је нервирало то што имам мање стопало јер ми је знатно теже да себи пронађем обућу с обзиром на то да носим број 35. Највећи проблем имам са штиклама, које тешко проналазим, али и када их пронађем, често их платим мање од 2.000 динара, јер знам у којим их радњама има. Ипак, с патикама пролазим одлично“, прича она и наставља:
„Ове године сам на дечјем одељењу једног познатог модног бренда платнене патичице платила 2.000 динара, друге у спортској радњи са ознаком XXS платила сам 3.200 динара, а сада сам пазарила и дубоке јесење патике за 4.000 динара. Идентичне су на одељењу за одрасле чак 9.000 динара“, каже С. Р., која је три пара платила 9.200 динара само зато што је знала где обућу да потражи.
„Раније ме је нервирало што су патике на дечјем одељењу на пертлање и још имају и чичак. Ипак, сада је изгледа и тај чичак постао „ин“. Дубоке патике које сам платила упола цене на дечјем идентичне су онима са одељења за одрасле, а чак и оне имају чичак. А разлика у цени је више него дупло“, напомиње она.
И заиста, на дечјим одељењима пре свега спортских радњи патике се са ознаком XXSпродају по цени до 3.000 динара у бројевима до 35, а величине до 38 коштају до 3.500 динара, само без ознаке да је у питању мали број. А неке жене су већ одавно ово схватиле, каже пословођа једне спортске радње.
„У радњу нам често долазе жене које носе мали број. Неретко их видим да и саме претурају и по дечјем траже број за себе. Када упитамо треба ли помоћ, већ знају да ту треба да траже број за себе. Зна се да је одељење за одрасле од броја 36, али на дечје нам долазе и оне које носе 37 или 38 јер знају да ће овде проћи јефтиније. Никада нисам приметила да је некој непријатно, само се нервирају што немају већи избор обуће. Иначе се увек обрадују када упореде цене. Свако воли да уштеди и то је сасвим разумљиво“, каже он.
Дакле, иако делује да је за жене које носе мање бројеве потрага за обућом Сизифов посао, испоставило се да то има и своје предности, а то је знатна уштеда. Ипак, у радњама често буде само један до два пара обуће мањих бројева, па оклевања нема. Купује се одмах, без чекања, јер их сутрадан већ можда неће бити, пренео је „Курир“.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала