- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Федерер је донео тенису више него тенис њему: „Нико то у будућности не може да понови“

© AP Photo / Alastair GrantРоџер Федерер
Роџер Федерер - Sputnik Србија, 1920, 18.09.2022
Пратите нас
Познати тениски тренер Патрик Муратоглу један је у мору великана белог спорта који је говорио о Роџеру Федереру након објаве да завршава каријеру. Муратоглу верује да је Швајцарац толико урадио за спорт да ће га било ко тешко стићи.
Федерер је најавио да ће се пензионисати по завршетку Лејвер купа наредног викенда и од тог тренутка тениска јавност не престаје да се присећа свих блиставих тренутака у каријери славног Швајцарца.
Муратоглу није усамљен у мишљењу да је Федерер много урадио за тенис и популаризовао га када бели спорт није био толико на гласу.
„Мислим да је Роџер најбољи амбасадор којег је тенис икада имао. Сви би волели да могу да играју тенис као он, али он је јединствен, нико то не може у будућности да понови. Нико никада није играо тенис као Федерер и нико никада неће играти као он - јер је то немогуће. Федерер је превише савршен да би неко могао да се пореди са њим. Он је апсолутно савршенство у свему што ради - начин на који се креће, начин на који удара лопту, јер имате осећај да Федерер све то ради са мало напор“, рекао је Муратоглу за „Тенисворлд“.
Као посебну особину којом је Роџер обогатио каријеру Муратоглу види борбеност.
„Када видите Федерера како игра тенис, прво што приметите је да има невероватан таленат и флуидност покрета. Федерер је освојио 20 Гренд слем турнира, јер је ратник. Увек се борио за сваки поен као да је последњи. Мало је тенисера који то имају менталитет. Захваљујући томе успео је да упише историју у овом спорту“, додао је Муратоглу.
Славни тренер се присетио неких од важних мечева у каријери Швајцарца, а није изоставио ни чувено финале Вимблдона из 2019. године и велику победу Новака Ђоковића.
Један од најупечатљивијих тренутака за Муратоглуа је финале Аустралијан Опена 2016. године против Маркоса Багдатиса.
„Федерер се тада сломио и почео је да плаче. Било је посебно видети га како се изражава. Друга два сећања су два епска финала Вимблдона. Једно од та два је финале против Рафаела Надала, које је завршено ноћу, а друго је пораз од Новака Ђоковића када је пропустио две меч лопте. Без сумње то су биле две историјске партије“", закључио је Муратоглу.
Дејвис куп репрезентација Србије - Sputnik Србија, 1920, 18.09.2022
СПОРТ
Када су и две победе мало – „Ово је неуспех, али сам поносан“
Новак Ђоковић и Џонатан Ерлих
 - Sputnik Србија, 1920, 18.09.2022
СПОРТ
Новак се враћа на терен и то у дублу!
Швајцарски тенисер Роџер Федерер  - Sputnik Србија, 1920, 18.09.2022
СПОРТ
„Хвала, господине!“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала