- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Руска авијација извела напад на базу Нусра фронта у Идлибу, убијена два команданта

© Фото : Министерство обороны РФ / Уђи у базу фотографијаАвиони руског ратног ваздухопловства током напада на терористе у Сирији
Авиони руског ратног ваздухопловства током напада на терористе у Сирији - Sputnik Србија, 1920, 18.09.2022
Пратите нас
Руско ратно ваздухопловство извело је ваздушни напад на базу Џабхат ел Нусре (Нусра фронт, терористичка организација забрањена у Русији) у провинцији Идлиб, ликвидирано је 45 припадника ове организације, укључујући команданте, саопштио је заменик начелника Руског центра за помирење зараћених страна у Сирији генерал-мајор Олег Јегоров.
„Ваздушно-космичке снаге Русије извеле су 17. септембра групни ваздушни напад на базу терористичке организације Џабхат ел Нусра у области насеља Ел Шеих Јусеф у провинцији Идлиб. У нападу је уништено складиште оружја, два складишта материјала, ликвидирано је више од 45 припадника организације, међу којима су команданти Билал Саид и Абу Дуџана ел Дири“, прецизирао је генерал.
Терористи убијени у провинцији Идлиб били су директно умешани у нападе на сиријске војнике и цивиле у зони деескалације Идлиб, истакао је Јегоров.
Он је додао да су милитанти били умешани и у припрему терористичко-диверзантских акција на територији под контролом сиријских владиних снага.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала