- Sputnik Србија, 1920
ЕКОНОМИЈА
Спутњик Економија прати најновије вести, анализе и извештаје из Русије, региона и света.

Шта да урадите ако је апликација коју користите хакована

CC0 / пиксабеј / Мобилни телефон
Мобилни телефон - Sputnik Србија, 1920, 18.09.2022
Пратите нас
Пријављено хаковање интерних система компаније „Uber Technologies Inc“ у четвртак је нагласило потребу да потрошачи знају шта могу да ураде да би се заштитили ако је услуга коју користе претрпела сајбер напад.
У наставку су наведени неки кораци које можете предузети ако верујете да сте постали жртва корпоративног кршења, преноси Ројтерс:

Промените шифру

Промена лозинке може спречити хакера да приступи информацијама као што су име, адреса, контакт број и детаљи кредитне картице.
Ако је приступ вашем налогу блокиран, покрените процес ресетовања и изаберите сложену лозинку која се састоји од симбола и бројева, као и великих и малих слова. Избегавајте лозинке сличне старим.

Замрзните плаћање картицом

Ако постоји било каква сумња да су информације о кредитној картици можда процуреле због повреде података, пратите свој кредитни резултат да ли има било каквих промена и размислите о замрзавању плаћања на кредитним картицама како бисте спречили неовлашћена плаћања.
„Уклонио бих све сачуване или сачуване кредитне картице, банковне рачуне или начине плаћања које можда користите у оквиру апликације... јер ако је тај злонамерни актер још увек у окружењу, они и даље траже податке“, рекао је Дејвид Линднер, главни службеник за безбедност информација у „Контраст Секјуритију“.

Омогућите двофакторску аутентификацију

Ако апликација дозвољава двофакторску аутентификацију, користите је. Стручњаци за безбедност кажу да је коришћење верификације у два корака један од најбољих начина за заштиту налога јер хакеру отежава приступ кључним информацијама.
Двофакторска аутентификација у суштини додаје додатни ниво сигурности процесу пријављивања, обично захтевајући од корисника да да дозволу на секундарном уређају.

Останите информисани

Информације су кључне током сајбер напада. Стога је важно да останете у току са развојем како бисте пратили све ублажавајуће акције које је предложила компанија и били свесни шта је могло бити откривено у хаку.
Пошто напад може да онемогући примарне комуникационе канале као што су интерна апликација за размену порука или е-пошта, веб локацију и друштвене медије треба пратити ради ажурирања.

Користите најновију верзију апликације

Провајдери апликација редовно шаљу ажурирања свог софтвера како би уклонили безбедносне пропусте и повећали корисност програма. Будите у току са ажурирањима ради најбоље безбедности, пренео је „Блиц бизнис“.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала