- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Упорни непријатељ ушао у америчку војну базу и не предаје се: Војска САД у борби против буђи /видео/

© Sputnik / Владимир Астапкович / Уђи у базу фотографијаАмерички војници на паради поводом инаугурације председника САД Доналда Трампа у Вашингтону
Амерички војници на паради поводом инаугурације председника САД Доналда Трампа у Вашингтону - Sputnik Србија, 1920, 18.09.2022
Пратите нас
Америчка војска наишла је на непријатеља који им је ушао у једну од највећих база у САД и ког не могу да победе. Тај непријатељ је буђ која се шири по зидовима, таваницама, креветима, ормарима, личним стварима војника...
Лоша климатизација, влажна клима Џорџије, слаба вентилација и неадекватно одржавање зграда довели су до тога да се војна база Форт Стјуарт суочава са правом агонијом због буђи. Војници је непрестано уклањају, а она се поново појављује по зидовима, плафону, креветима, војној опреми, пише портал „Милитари“, једно од најпознатијих специјализованих војних гласила у САД.
Новинар овог портала разговарао је са више од 20 војника и официра који су му сведочили о лошем стању у Форт Стјуарту, а многи од њих су навели да због тога напуштају војску.
„Да је стање овакво у неком стану или ресторану, они би били проглашени неусловним за коришћење“, казао је један од саговорника тог портала.
@usawtfm They said they were fixing this. 🤔 #usawtfm #armywtfmoments #miltok #fyp ♬ The Home Depot Beat - The Home Depot
Како су објаснили, борба против буђи се своди на то да официри притискају подофицире да што више терају војнике да је чисте. Војници су приморани да сами купују средства за чишћење, док се сервиси ангажовани за одржавање просторија готово ни не појављују.
„Собе изгледају као да су префарбане у црно, а зидови и врата су готово потпуно прекрива буђ. Када сам први пут дошао овде, приметио сам буђ. Чистио сам собу, али је постајало све горе и горе“, испричао је један од официра.
Званичници Форт Стјуарта немају намеру да изместе војнике из буђавих просторија и они ће морати да чекају дуже од деценије на нове зграде.
Буђ представља не само ружан призор, већ и велику опасност по здравље војника, будући да је амерички Центри за контролу болести наводе као изазивача главобоља, умора, али и проблема са дисањем, гљивичних и респираторних инфекција.
Сличан проблем постоји и у другим америчким касарнама, као што је Форт Брег, такође једна од највећих војних база у САД, наводи „Милитари“. У тој касарни је због буђи из појединих зграда премештено чак 1.200 војника. Неке од тих зграда биће срушене, како би биле изграђене нове, пет година раније него што је планирано.
Међутим, у Форт Стјуарту не планирају да ураде тако нешто, већ намеравају да наставе са покушајима да очисте буђ.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала