- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

У Партизану се упалио „аларм“ због повреда – „Ситуација није наивна“

© Sputnik / Лола ЂорђевићЖељко Обрадовић
Жељко Обрадовић - Sputnik Србија, 1920, 18.09.2022
Пратите нас
Тренер кошаркаша Партизана Жељко Обрадовић забринут је после припремних утакмица у Шпанији јер Алекса Аврамовић, Ален Смаилагић, Данте Егзум и Грегор Глас због повреда и даље не могу да тренирају са екипом и упитно је када ће моћи на паркет.
Жељко Обрадовић признао је да се на припремама видело да је одбрана један од већих проблема у екипи, али да ситуација није једноставна јер чак петорицу играча нема на располагању, повређене и Јаниса Папапетруа који се опоравља од Евробаскета.
„Припремне утакмице служе да би се виделе све неке ствари које смо радили пре тога, показале су се слабости на којима ћемо инсистирати у раду у будућем периоду на тренинзима. Пре свега одбрана, ту су највећи проблеми које имамо. Велика разлика била је између првих утакмица и последње две што се тиче протока лопте и тимске игре. У овом тренутку имамо неколико играча који не могу да тренирају са екипом. Причам о Аврамовићу, Смаилагићу, Егзуму и Гласу, плус Папапетру који ће се прикључити у наредним данима, добио је пар дана одмора после Еуробаскета. Ситуација није ни мало наивна, морамо да наставимо да радимо и да се спремамо за оно што нас чека. Идемо на турнир у Москви после озбиљних тимова, онда имамо неколико дана да све још једном погледамо, анализирамо и да што спремнији будемо за АБА лигу и Евролигу“, рекао је Обрадовић.
Због великог броја гостовања на почетку сезоне, кошаркаши Партизана имаће и мање времена за припрему.
„Није то толико битно око гостовања, важно је да се екипа спреми и да буде у најбољем могућем тренутку тада. И Алекса И Ален и Глас имају озбиљне повреде и први период такмичарски неће бити са нама. Колико дуго? То не могу да кажем, доктори се баве прогнозама, када се врате видећемо колико ће им времена требати. Егзум је лакше повређен, паузираће седам до десет дана, препорука је да не иде у Русију и да ради индивидуално“, појаснио је трофејни стручњак.
Црно-бели ће од 22. до 25. септембра играти на ВТБ Суперкупу у Москви. Партизан ће се 22. септембра састати са Локомотивом, а два дана касније са Зенитом.
„Такав је распоред, имаћемо после тога неколико мечева код куће, на распоред не можеш да утичеш, једини начин да утичеш јесте на начин на који сам покушао да објасним играчима. То смо радили у Шпанији, после 48 сати, дан за даном, тако ће бити у Москви, тако покушавамо да се припремимо. Реакција после меча је вечерњи тренинг евентуално припрема сутрадан, све што треба да се уради у овом периоду. Онда следе ситнице које покушаваш да промениш пред сваког противника“, истакао је Обрадовић.
Кошаркашка репрезентација Шпаније - Sputnik Србија, 1920, 17.09.2022
Евробаскет 2022
Шпанска кошарка не мора да брине за будућност
Серђо Скариоло - Sputnik Србија, 1920, 17.09.2022
Евробаскет 2022
Испод зализане косе сто чуда чучи
Вили Ернангомес и Жерсон Јабуселе - Sputnik Србија, 1920, 17.09.2022
Евробаскет 2022
Два пута – и још један једини циљ!
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала