- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Звезда победила Напредак, Пешић скратио муке /видео/

© Фото: ФК Црвена звездаКатаи, Минамино
Катаи, Минамино - Sputnik Србија, 1920, 18.09.2022
Пратите нас
Фудбалери Црвене звезде уписали су нови тријумф у оквиру 12. кола Суперлиге. Пред неколико хиљада гледалаца на Маракани савладан је Напредак из Крушевца са 1:0 поготком Александра Пешића у 68. минуту.
Бледо прво полувреме и нешто боље друго обележили су овај меч. Први део памтиће се по промашају Марка Гобељића и јаловим нападима црвено-белих који нису били опасност за голмана гостију Петрића.
Напредак је претио углавном из контри у првом делу и неколико пута се Милан Бројан нашао на мукама, али није дозволио никакво изненађење.
Звезда је много боље играла у наставку, од уласка Мирка Иванића који је заменио на полувремену дебитанта Срђана Мијаиловића.
Нападали су чешће црвено-бели, а до победе стигли у 68. минуту када је Катаи по левој страни прошао и послужио Пешића, а нападач Звезде главом из петерца матирао голмана Напретка за тријумф.
Иначе, до тог гола Напредак није прешао центар, био је сабијен у својих 16 метара, а тек када је лопта кренула са центра и Крушевљани су се опет окуражили да нападну.
Звезда је у 83. минуту стигла и до другог поготка, али је он оправдано поништен јер је Кингс Кангва играо руком.
Звезда се овом победом враитла на врх табеле испред Чукаричког са бодом више (уз меч мање) док је Напредак 11. на табели са исто толико бодова.
Standings provided by SofaScore LiveScore
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала