- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Систем мора нешто да уради, најављен састанак са Бодирогом

© Sputnik / Лола ЂорђевићКошаркашка лопта
Кошаркашка лопта - Sputnik Србија, 1920, 19.09.2022
Пратите нас
Председник ФИБА Европе Тургај Демирел изјавио је да ће се ускоро састати са новим председником Евролиге Дејаном Бодирогом, преноси Баскет њуз. Такође, из Фибе је стигао коментар да је било грешака у суђењу на Евробаскету.
Демирел се обратио новинарима последњег дана Европског првенства у Берлину.
„Бодирога је председник Евролиге и имају још привременог. Честитао сам Дејану, био је са нама четири године, као потпредседник КСС био је део Борда ФИБА Европа и председник комисије за такмичења. Наравно, он је битан промотер европске кошарке, играо је у много клубова и врло дубоко познаје детаље проблема европске кошарке. Ми ћемо се дефинитивно срести ускоро. Евролига има 11 клубова који су власници такмичења и он прво мора са њима да прича, тако да после тих разговора морамо да видимо са њим како би решили тренутне проблеме. Веома смо оптимистични када је у питању будућност", рекао је Демирел.
Он је изразио нађу да ће се ФИБА и Евролига договорити око календара и такмичења.
„Сви знамо каква је ситуација у фудбалу, они играју током сезоне и све звезде сваке земље играју за репрезентације. У кошарци је другачије. Не само због НБА, већ и због проблема са ЕКА. Сви би навијачи волели да тренери позивају све њих и да они могу да играју. Са новим менаџментом Евролиге може да буде разговора и надамо се да ће бити договора", закључио је Демирел.
На све то, Камил Новак, један од челника ФИБА прокоментарисао је суђење на Евробаскету. И ту указао на још један проблем данашње кошарке.

„Шта се десило у мечу Литванија - Немачка није требало да се деси и то се догодило због ланца грешака који не сме да се понови. Ово је било јако негативно и ово је ставило сенку на суђење. Други део мог одговора – ви сте сви овде и на Евробаскету 2017. и 2015. сте већином били и могу да вам кажем да је много мање проблема и жалби него 2015. година. Овде има много звезда и велика су очекивања и много је притиска и не бих се сложио да је суђење лоше, поготово сада. Наравно две јако ствари су се десиле и то у мечу Литваније и Немачке и други тотално другачији случај се десио током меча Грузије и Турске, на мечу на коме са био. Осим тога нисмо имали велике проблеме“, рекао је Новак.

Хуанчо Ернангомез - Sputnik Србија, 1920, 18.09.2022
Евробаскет 2022
Из „офсајда“ као Шћепановић у Истанбулу 2001.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала