- Sputnik Србија, 1920
Специјална операција у Украјини
Све о специјалној војној операцији Русије за демилитаризацију и денацификацију Украјине.

Лидери ДНР и ЛНР разматрали синхронизацију у припреми референдума

© Sputnik / Сергей Аверин / Уђи у базу фотографијаЛидери ЛНР и ДНР, Леонид Пасечник и Денис Пушилин
Лидери ЛНР и ДНР, Леонид Пасечник и Денис Пушилин  - Sputnik Србија, 1920, 19.09.2022
Пратите нас
Лидер Доњецке Народне Републике (ДНР) Денис Пушилин је у телефонском разговору са лидером Луганске Народне Републике (ЛНР) Леонидом Пасечником предложио да се синхронизују напори републичких власти у припреми референдума о њиховом придруживању Русији.
„Мислим да треба заједно да припремимо неке тачке, неке кораке треба синхронизовати. Имам предлог да се обједине напори администрација шефова република и апарата парламената како би они развили те кораке, алгоритам корака који ће нам омогућити да покренемо питање припреме референдума“, рекао је Пушилин у видео-снимку објављеном на Телеграму.
Пушилин је такође предложио да се дају налози безбедносним снагама да заједнички разраде безбедносна питања, „што је изузетно важно због гранатирања последњих дана и недеља“.
„И, мислим да ћемо, с таквим разматрањем, као и протеклих година, за ових осам година, када су се истовремено рађале републике, када су републике одржале референдум истог дана 2014. године, исто ћемо се и сада изборити, али наши кораци морају бити синхронизовани“, рекао је Пушилин.
Претходно су Јавне палате ДНР и ЛНР упутиле хитне иницијативе својим лидерима за одржавање референдума о уједињењу са Русијом.
Истражни затвор у Јеленовки - Sputnik Србија, 1920, 19.09.2022
Специјална операција у Украјини
УЖИВО Украјинска војска гранатирала насеље Јеленовка пројектилима "НАТО калибра"
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала