- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

ЛНР тражи хитно одржавање референдума о уједињењу с Русијом

© Sputnik / Сергей Аверин / Уђи у базу фотографијаСлавље становника Доњецка након признања независности
Славље становника Доњецка након признања независности - Sputnik Србија, 1920, 19.09.2022
Пратите нас
Јавна комора Луганске Народне Република обратила се лидеру ЛНР Леониду Пасечнику и Народном савету ЛНР с иницијативом да под хитно спроведе референдум о проглашењу ЛНР субјектом Руске Федерације.
Јавна комора ЛНР, како је наведено, сматра да ће улазак у састав Русије бити не само победа историјске правде, него ће и осигурати безбедност републике и отворити нове могућности за повратак мирном животу.

„Кијевски националисти прешли су све црвене линије, али су провокације само ујединиле народ и ојачале његову вољу и веру“, наведено је у саопштењу Јавне коморе ЛНР.

Јавна комора ЛНР је уверена, како је наведено у документу, да ће житељи републике подржати иницијативу о одржавању референдума о уласку у састав Русије.
Шеф Јавне коморе Луганске Народне Републике Алексеј Карјакин је изјавио да се нада да ће одговор на захтев да се одржи референдум о уласку ЛНР у састав Русије бити добијен веома брзо, али да је још рано говорити о датуму његове реализације.
Средином фебруара руководиоци Луганске и Доњецке Народне Републике затражили су од Русије да призна њихову независност. Председник Русије Владимир Путин је 21. фебруара потписао одговарајуће указе о томе. Жељу да уђу у састав Русије изразиле су и Херсонска и Запорошка област.
Из Кремља је саопштено да се евентуално одржавање референдума о уласку тих регоина у састав Русије тиче планова њихових житеља, а не Москве.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала