Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

„Никакве шетње није било“: Вучић о „Европрајду“

© Sputnik / Лола ЂорђевићАлександар Вучић
Александар Вучић - Sputnik Србија, 1920, 19.09.2022
Пратите нас
Председник Србије Александар Вучић рекао је да шетња у оквиру "Европрајда" коју је МУП забранио раније није одржана и да су окупљени спроведени од Ташмајдана до Уставног суда.
Вучић је додао да је Србија била изложена атаку неодговорних група.
"Видели сте појединце који мисле да имају право да шетају, а да нико други нема право, пошто су они ваљда нормални, а ови други нису. Видели сте и људе који су нарушавали јавни морал. Лица која су нападала полицију одговараће кривично, као и лица која су нарушавала јавни морал. Двадесет минута је трајало да их полиција спроведе од Уставног суда до Ташмајдана, ту никакве шетње није било", рекао је он.
Вучић поновио је да амерички амбасадор Кристофер Хил ништа није тражио од њега, нити утицао на њега по питању "Европрајда", рекавши да са њим, амерички дипломата тако не разговара.
"Са Хилом сам разговарао о важним темама, о Коову и Метохији и енергетској ситуацији. И о соларним панелима, и о Ђердапу 3. Али смо о КиМ разговарали најдуже, и тек када смо завршавали разговор, ја сам га питао какве су му активности за тај дан. Он ми је рекао да још није донео одлуку да ли ће ићи на протест испред Уставног суда. То је све", казао је Вучић.
Он је додао и да га једни оптужују што шетње није било, а други га нападају што је шетња одржана.
"Ја сам задовољан што није био значајан број повређених, изузев полицајаца. Сва лица која су нападала полицију ће одговарати. Ти полицајци су наша деца, браћа и очеви, и нико их неће тући по улицама само зато што су обезбеђивали мир. Држава ће обезбедити сигурност за сваког појединца. У политичком смислу сада је свима јасно да морамо да се изборимо за нормалну, пристојну Србију. За то сам крчио пут, широког покрета народа у Скупштини. Дакле, да направимо пристојну Србију у којој ће сви бити заштићени, где ће свачија права бити поштована. Ми не можемо бити гласни као екстремисти, и не добијамо лајкове као они што псују мајку другима. Ми морамо сачувати нормалност, пристојност, стабилност и мир у земљи. А са друге стране имате притисак страних служби, и нико неће да види нормалну Србију", рекао је он.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала