Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Вучић: Одбио сам да примим папир који су ми донели из ЕУ, такозвано Косово не може у УН

© Sputnik / Лола ЂорђевићПредседник Србије Александар Вучић
Председник Србије Александар Вучић - Sputnik Србија, 1920, 19.09.2022
Пратите нас
Председник Србије Александар Вучић је, говорећи о такозваном новом оквиру преговора Београда и Приштине, рекао да су саветници председника Француске Емануела Макрона и немачког канцелара Олафа Шолца и представник ЕУ Мирослав Лајчак њему донели папир који је он одбио да прими, иако га је прочитао.
"Знам шта су биле нечије идеје. Када сам говорио о новој архитектури нисам никога лагао. Они су после сами потврдили све што сам рекао, када је (портпарол ЕУ) Петер Стано рекао да су нам потребни паралелни преговори. Ја сам довољно искусан и довољно политички ветеран да не узмем тај папир. Тај папир сада чека да га узмем, али ја не могу, глава ме боли", рекао је Вучић.
Вучић је рекао да не постоји никаква шанса да пустимо тзв. Косово у УН.
,"Људи мисле да је то само некоме опсовати мајку и идемо даље. Али морамо да размишљамо шта ћемо јести. Они су ствари поставили јасно, и кажу да је Путин изградио зид, и траже да се сврстамо на нечију страну. Али ми не желимо да будемо поред било каквог зида. То све додатно компликује нашу ситуацију. Не живимо на неком мирнијем месту, већ на раскршћу путева", истакао је Вучић.
Он каже да би било проблема и када бисмо прихватили предлог Запада, и биће их ако не прихватимо.
"Ако прихватимо тај предлог, то значи да више никада нећемо моћи да избацимо Приштину из УН, иако се не тражи формално признање. Ако је то мали проблем, ја не знам који би могао бити већи. Ако не прихватимо, као што кажу Хрвати јутрос, Вучић и Србија ће бити изоловани. Не мислим да је то лако, али не видим другу могућност. Све има своје последице, као и оно што смо изгубили 1999, 2004, 2008... Врло компликовано време је пред нама, и мораћемо да доносимо важне одлуке", додао је Вучић.
"Наставићемо да радимо свој посао, а Албанци ће наставити да раде свој посао. Тешка је наша позиција", навео је Вучић.
"Наш став је да се боримо за нашу земљу, знамо нашу позицију", рекао је Вучић за телевизију Пинк.
Емануел Макрон и Олаф Шолц - Sputnik Србија, 1920, 18.09.2022
СРБИЈА
Албански медији: Детаљи плана Макрона и Шолца за Космет
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала