Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Вучић: Биће додатних притисака на Србију после мог говора у УН

© Sputnik / Лола ЂорђевићАлександар Вучић
Александар Вучић - Sputnik Србија, 1920, 19.09.2022
Пратите нас
Председник Александар Вучић каже да ће свакако бити додатних притисака на Србију, после његовог говора у УН у Њујортку којем ће истаћи кршење међународног права по питању КиМ, али да то никога не треба да занима, јер он је ту да ради свој посао.
“Биће притисака, наравно, али кога то брига. Наш посао је да радимо за своју земљу, а не за неког другог. На то сам поносан, увек смо се тако понашали, и сачували слободарски дух земље и независност”, рекао је Вучић за ТВ Пинк.
Он је из њујорка поручио да ће бити напорно али да верује да ће моћи много ствари да се уради и да се решавају најважнија питања за Србију.
„Нисам у било каквој политичкој офанзиви. Радим свој посао. У офанзиви су неки други према Србији. Неки су стално раније били у офанзиви, а ми смо све губили. Ја радим свој посао, то је моја дужност“, рекао је Вучић.
Он је рекао да се очекују и бројни притисци на Србију.
Пренео је и да је јутрос разговарао са Клаудијом Тени, чланицом Доњег дома Конгреса и додао да она разуме проблеме Србије.
Он је рекао да је пристао да говори у УН због много важних ствари, али и приметио да многи често не разумеју шта се дешава, и да је пред нама кључних шест месеци у којма се, каже, “прави разлика”.
После тога, биће оних који су једва преживели са малим шансама за успех и напредак, оних који су преживели, али тешко ослабљени и они који су претрпели значајне ударце, али су преживели као најјачи.
На крају ће се, каже, видети додатна разлика између Немачке и осталих, док ће у другом реду остати Француска, Шпанија и неке друге земље.
“Немачка ће да оде у небеса, без без обзира на све друге. Просто, најјачи су, могу да, фигуративно, бацају паре. Ако су могли до 60 милијарди да баце за помоћ компанијама, да их оставе у ланцу снабдеваља и производње…. Биће унуштени неки мали по Европи. Ми морамо да водимо рачуна да сачувамо запосленост”, рекао је Вучић.
На питање да ли ћемо то моћи, Вучић је рекао да је сваки дан који прође - добро, а ако отворимо и неку фабрику, то је онда невероватан успех у оваким условима.
Додао је да је сада незапосленост 8,9 одсто, док је 2012. била 25,9 одсто.
Вучић борави у Њујорку где ће се поводом 77. заседања Генералне скупштине Уједињених нација састати са више од 30 званичника држава широм света и шефовима кључних међународних политичких и економских организација, а 21. септембра ће говорити на Генералној дебати током заседања УН.
Амерички амбасадор Кристофер Хил - Sputnik Србија, 1920, 19.09.2022
СРБИЈА
Хил о дијалогу Београда и Приштине: Проблем предуго траје, мора бити решен
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала