- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Дан после разорног земљотреса у Мексику: Има мртвих, порушене зграде, милион људи без струје

© AP Photo / Fernando LlanoЗемљотрес у Мексику
Земљотрес у Мексику - Sputnik Србија, 1920, 20.09.2022
Пратите нас
Најмање две особе су погинуле у снажном земљотресу јачине 7,6 степени по Рихтеру, који је погодио западну обалу Мексика, а у потресу су оштећене зграде, нестало је струје и многи становници Мексико Ситија напустили су привремено своје домове због безбедности.
У извештајима локалних медија се наводи да је после земљотреса, који се догодио јуче у 13.05 часова по локалном времену, више стамбених објеката оштећено, а у престоници Мексика огласио се сеизмички аларм тачно на годишњицу два ранија разорна земљотреса, преноси Ројтерс.
Једна особа је погинула у пацифичкој луци Манзаниљо када се на њу обрушио кров робне куће, саопштиле су мексичке власти. У току је извлачење страдале особе из рушевина, саопштиле су мексичке власти.
Власти су такође пријавиле штету у неколико болница у западној држави Мичоакан у близини епицентра, који је био у слабо насељеном делу Мексика.
Једна особа је повређена падом стакла у једној од болница, саопштила је влада.
Нестало је струје у појединим деловима града у Мексико Ситију, око 400 км од епицентра.
Национална електропривреда саопштила је да су прекиди у снабдевању погодили 1,2 милиона корисника
У саопштењу америчког Центра за геолошка истраживања (УСГС) је потврђено да је епицентар земљотреса био 37 километара југоисточно од Аквиле у близини границе држава Колима и Мичоакан и на дубини од 15,1 километра.
Земљотрес се догодио неколико минута након оглашавања сирена за узбуњивање, и мање од сат времена од симулације аларма за потрес, поводом годишњице два разорна земљотреса који су се догодили пре пет и 37 година, на исти дан, 19. септембра.
Хиљаде људи је погинуло у земљотресу 19. септембра 1985. године, а више од 350 је погинуло у земљотресу 19. септембра 2017. године, наводи Ројтерс.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала