Кошаркашка лопта - Sputnik Србија, 1920
Евробаскет 2022
Европско првенство у кошарци 2022. године игра се у четири државе и пет градова, а репрезентација Србије је један од водећих кандидата за висок пласман. Сва дешавања са смотре најбољих кошаркашких селекција Старог континента пратите уз Спутњик спорт.

Позлаћена браћа

© Фото: ФИБАХуанчо и Вили Ернангомез, Шпанија
Хуанчо и Вили Ернангомез, Шпанија - Sputnik Србија, 1920, 20.09.2022
Пратите нас
Шпанија се у недељу увече окитила новом златном медаљом на Евробаскету, а главну улогу током целог шампионата имала су предводници „новог таласа“, браћа Ернангомез – Вили и Хуанчо.
Њих двојица су наставили светлу традицију у редовима „Црвене фурије“ коју су започели браћа Рејес – Алфонсо и Фелипе, као и браћа Гасол – Марк и Пау.
Старији Вили Ернангомез има 28 година и наступа за Њу Орлеанс Пеликансе, док је Хуанчо млађи две године и осим што је кошаркаш Торонто Репторса, већ се остварио и као глумац на филмском платну.
Ове године Хуанчо је био актер филма „Хасл“ који је популаран на Нетфилксу заједно са чувеним америчким глумцем Адамом Сендлером.
Иначе, браћа Ернангомез су јако блиски са остатком породице. Они су деца кошаркшаких легенди Маргарите Гејер и Гиљерма Ернангомеза.
После освајања светске титуле из 2019. године, браћа Ернангомез су истакла да се дугогодишња жртва исплатила, поготово на личном плану.

„Сећамо се тренутака када нисмо могли да уживамо са породицом и пријатељима, али је све то вредело јер смо сада постали шампиони“, рекла су браћа.

Посебна захвалности иде и на рачун две подједнако важне особе у њиховим животима.
„Деда, хвала ти пуно. Бако, ако гледаш ово, хвала ти што си одгајила шампионе.“
Вили и Хуанчо имају и сестру Андреу која игра кошарку и живи у САД, а која је навијала за њих уживо током завршног турнира Евробаскета у Берлину.
Шпанија Француска - Sputnik Србија, 1920, 20.09.2022
Евробаскет 2022
Мадрид се поклонио шампионима /видео/
Серђо Скариоло - Sputnik Србија, 1920, 19.09.2022
Евробаскет 2022
Два састојка за злато
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала