- Sputnik Србија, 1920
Специјална операција у Украјини
Све о специјалној војној операцији Русије за демилитаризацију и денацификацију Украјине.

И Херсонска област тражи хитно одржавање референдума о уласку у састав Русије

© Sputnik / РИА Новости / Уђи у базу фотографијаСтела у Херсону
Стела у Херсону - Sputnik Србија, 1920, 20.09.2022
Пратите нас
Јавни савет Херсонске области обратио се лидеру региона Владимиру Саљду са иницијативом да хитно распише референдум о уласку области у састав Русије.

"Сматрамо правовременим доношење одлучне одлуке да се одмах одржи референдум о уласку Херсонске области у састав Руске Федерације. Сигурни смо да ће иницијативу у потпуности подржати становници Херсонске области, а придруживање Русији не само да ће постати тријумф историјске правде, већ ће дати сигурност региону, отворити нове могућности на путу ка оживљавање и обнављању моћи наше земље и повратак мирном животу“, наводи се у саопштењу које је прочитао представник Савета Владимир Овчаренко.

„Данас смо ми и наша деца подвргнути монструозним терористичким актима од стране екстремистичких власти Украјине и земаља Западне Европе – чланица НАТО-а, које испоручују оружје за убијање цивилног становништва Херсонске области“, додаје се у тексту.
Референдум би могао бити одржан у најкраћем року, чим "сазре ситуација".
Како је саопштио заменик шефа војно-цивилне администрације Кирил Стремоусов, скоро 95 одсто Херсонске области налази се под контролом руске војске. Већ су почеле консултације са Русијом око референдума.
Јавне коморе Луганске и Доњецке Народне Републике изашле су јуче са иницијативом да се под хитно спроведу референдуми о уласку у састав Руске Федерације.
Заменик председавајућег Савета безбедности Русије Дмитриј Медведев  - Sputnik Србија, 1920, 20.09.2022
Специјална операција у Украјини
Медведев: Референдуми у Донбасу нам омогућавају да искористимо све снаге самоодбране
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала