- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Лукашенко: Од Белорусије желе да створе нову Украјину и прикључе је НАТО-у

© Sputnik / Рамиль Ситдиков / Уђи у базу фотографијаПредседник Белорусије Александар Лукашенко
Председник Белорусије Александар Лукашенко - Sputnik Србија, 1920, 20.09.2022
Пратите нас
Од Белорусије желе да направе нову Украјину и да је прикључе НАТО блоку, изјавио је председник Белорусије Александар Лукашенко на састанку са државним секретаром Савета безбедности Александром Волфовичем.
Према његовим речима, у Украјини су већ формирани неки пукови, неки батаљони, не само за свргавање власти.

„Са циљем да се откине и припоји НАТО-у. Опет желе да направе нову Украјину овде у Белорусији. То се не сме дозволити. Ја о томе говорим искрено и отворено, како бисте знали“, подвукао је белоруски лидер.

Лукашенко је саопштио да добија све већи број информација о томе да опозиционери и њихови рођаци који су напустили Белорусију данас развијају посао и директно говоре о томе да ће прикупити новац, а онда ће организовати Бучу.

Специјална војна операција Русије у Украјини

Председник Русије Владимир Путин је 24. фебруара објавио о почетку војне операције демилитаризације Украјине. Он је у обраћању суграђанима рекао да околности „захтевају одлучну и хитну акцију“, пошто су се републике Донбаса обратиле Москви за помоћ. Путин је истакао да је циљ операције „заштита људи који су већ осам година изложени малтретирању и геноциду од стране кијевског режима“. За то је, према његовим речима, планирано да се изврши „демилитаризација и денацификација Украјине“ и да се приведу правди сви ратни злочинци одговорни за „крваве злочине над цивилима“ у Донбасу.
Раније су украјинске власти и медији објавили видео снимак који је наводно снимљен у граду Буча у Кијевској области, где на путу леже тела погинулих. Корисници интернета приметили су да „лешеви“ наводно мрдају рукама и склањају се како не би пали под точкове војних возила. Такође се у ретровизору једног возила може се видети како један од „погинулих“ устаје чим је аутомобил прошао поред њега.
Министарство одбране Русије демантовало је оптужбе кијевског режима о наводном убиству цивила у насељу Буча у Кијевској области, назвавши фотографије и видео-снимке из Буче још једним изрежираним догађајем кијевског режима за западне медије.
Александар Лукашенко - Sputnik Србија, 1920, 17.09.2022
РУСИЈА
Лукашенко: Запад преко Украјине жели да сруши власт у Белорусији
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала