- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Мађарска позива ЕУ да прекине да разматра увођење осмог пакета санкција против Русије

© Sputnik / Лола ЂорђевићПетер Сијарто
Петер Сијарто - Sputnik Србија, 1920, 20.09.2022
Пратите нас
Европска унија би требало да прекине са спомињањем осмог пакета санкција против Русије, јер ће то изазвати раст цена. У већини земаља сматрају да енергетска криза није изазвана конфликтом у Украјини, већ санкцијама, изјавио је министар иностраних послова Мађарске Петер Сијарто.
„Европска унија би требало, напокон, да престане са спомињањем осмог пакета санкција, да престане да разматра све те мере које ће продубити и погоршати кризу у снабдевању енергијом. Само би дискусија о потенцијалним енергетским санкцијама подстакла раст цена“, рекао је Сијарто.
Према његовим речима, осим Европе, већ је формирана слика о томе да су последице санкција озбиљније него сам конфликт у Украјини, с обзиром на то да сви изазови са којима се суочава свет данас, су последица санкција, а не конфликта. Додао је и да је у Европи порасла стопа инфлације и трошкови за комуналне услуге.
„Допало нам се то или не, али на тај начин размишља већина земаља на свету изван Европе“, подвукао је мађарски министар.
Притом, председница Европске комисије Урсула фо дер Лајен је наступајући 14. септембра у Европском парламенту у Стразбуру на тему извештаја о стању ЕУ, изјавила, да ће Брисел наставити санкциони притисак на Русију.
Претходно је мађарски премијер Виктор Орбан изјавио да је Русији уведено 11.000 санкција, али да су оне биле неуспешне, а инфлација и несташица енергената изазвана њима могу Европу да баце на колена. Према његовим речима, Европска унија треба да промени санкциону политику, јер ће у супротном ситуација бити тешка, Стари свет сам себи поскупљује живот и компликује ситуацију сопственој индустрији.
Поглед на Будимпешту - Sputnik Србија, 1920, 14.09.2022
СВЕТ
Мађарска: ЕУ ће ревидирати санкциону политику са доласком зиме
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала