- Sputnik Србија, 1920, 24.01.2022
КУЛТУРА
Рубрика која прати културне феномене и догађаје, ствараоце и личности који својим делом креирају савремену културну сцену у земљи и у свету.

Радивоје Андрић добитник награде „Живојин Жика Павловић“ за филм „Лето кад сам научила да летим“

© Фото : Уступљено СпутњикуСцена из филма „Лето кад сам научила да летим“ Радивоја Андрића
Сцена из филма „Лето кад сам научила да летим“ Радивоја Андрића - Sputnik Србија, 1920, 20.09.2022
Пратите нас
Последњег фестивалског дана 15. Лесковачког интернационалног фестивала филмске режије, у Лесковачком културном центру, објављени су лауреати овогодишњих фестивалских награда.
Гранд При „Живојин Жика Павловић” за најбољу режију освојио је Радивоје Андрић за филм „Лето кад сам научила да летим”. Друга награда припала је Давиду Капцу и Андрији Мардешићу за филм „Стриц”, а трећа награда Соњи Тарокић за остварење „Зборница”.
Награда за најбољу мушку улогу припала је Ибрахиму Коми за улогу у филму „Страхиња Бановић” редитеља Стефана Арсенијевића, а за најбољу женску улогу Ивани Рошчић, за ролу у остварењу „Стриц” Давида Капца и Андрије Мардешића. Специјално признање жирија за глумачки деби освојиле су Антониа Белазелкоска и Миа Гирауд за улоге у филму „Сестре”.
© Фото : Уступљено СпутњикуГлумица Ивана Рошчић у филму "Стриц"
Глумица Ивана Рошчић у филму Стриц - Sputnik Србија, 1920, 20.09.2022
Глумица Ивана Рошчић у филму "Стриц"
Награду за најбољу режију у селекцији „Дивљи филм” освојио је Паул Негоесцу за остварење „Мен оф Дидс”.
У категорији студентског филма, Гранд При за најуспешнијег младог редитеља освојила је Јована Аврамовић за режију филма „Изгубљени дани”. Друга награда припала је Тини Величковић за режију филма „Прогестерон”, а трећу награду освојио је Лука Влахо за режију филма „Јустине”.
Награду АФИФС (Асоцијације филмских фестивала Србије) за најбољу режију у категорији српског филма освојио је Душан Милић за остварење „Мрак”. Награда у категорији Српске мањинске копродукције припала је Зринку Огрести за филм „Плави цвијет“.
© Фото : Уступљено СпутњикуАнтониа Белазелкоска и Миа Гирауд у филму "Сестре"
Антониа Белазелкоска и Миа Гирауд у филму Сестре - Sputnik Србија, 1920, 20.09.2022
Антониа Белазелкоска и Миа Гирауд у филму "Сестре"
Петнаесто издање Лесковачког интернационалног фестивала филмске режије – ЛИФФЕ биће затворено 20. септембра, свечаном церемонијом доделе награда и пројекцијом документарног остварења “Филм давне будућности”, у коме о својим искуствима снимања филмова говоре четворица легендарних редитеља: Здравко Шотра, Ђорђе Кадијевић, Миша Радивојевић, и Бора Драшковић.
Организатор Лесковачког интернационалног фестивала филмске режије – ЛИФФЕ је Лесковачки културни центар, а покровитељи манифестације су Министарство културе и информисања Републике Србије, Град Лесковац и Филмски центар Србије.
Дамир Имамовић - Sputnik Србија, 1920, 14.09.2022
КУЛТУРА
Фестивал „Ethno.com“ 24. и 25. септембра у Панчеву
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала