- Sputnik Србија, 1920
Специјална операција у Украјини
Све о специјалној војној операцији Русије за демилитаризацију и денацификацију Украјине.

Снајперисти пушкама „Сумрак“ уништили десетине приоритетних циљева у Украјини

© Sputnik / Лола ЂорђевићСнајпериста
Снајпериста - Sputnik Србија, 1920, 20.09.2022
Пратите нас
Снајперисти савезничких снага су током сецијалне војне операцие уништили далекометним снајперским пушакама СВЛК-145 „Сумрак“ неколико десетина веома приоритетних циљева, саопштено је Спутњику у компанији „Лобајев армс“.

„Пушке ‘Лобајев армс’ које примењују савезничке снаге у специјалној војној операцији имају веома добар резултат. Између осталог, из СВЛК-145С ‘Сумрак’ је уништено на десетине веома приоритетних циљева, без обзира на органичен број тих пушака на првој линији“, рекли су у компанији.

Појашњено је да снајперске јединице током специјалне војне операције користе неколико различитих модела пушака „Лобајев армс“, као што су ТСВЛ-8М1 „Стаљинград“ које користе муницију .338ЛМ/.300ВМ или ДХЛ-5 „Разарач“ са муницијом .50БМГ (12,7х99 милиметара које су НАТО образца).
У компанији су објаснили да се тактика примене пушака у пару заснива на напредним страним искуствима и прилагођена је у односу на карактер и специфичности специјалне операције.
Снајперску пушку СВЛК-145 „Сумрак“ је направила компанија „Лобајев армс“ којој су предвидели моћне метке Цхејтак .375/.408 Цхејтак. Ова далекометна пушка омогућава прецизно погађање циљева на даљини већој од 3.000 метара.
Компанија „Лобајев армс“ је у августу саопштила да су савезничке снаге током специјалне војне операције у Украјини користиле и снајперске пушке ДХЛ-5 „Разарач“ калибра 12,7х99 милиметара НАТО образца, које се показало као веома прецизно.
Системи Смерч - Sputnik Србија, 1920, 25.07.2022
РУСИЈА
Снајпер међу вишецевним бацачима ракета: Снимак акције руског „Смерча“ у Украјини /видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала