Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Вучић: Наредних дана биће донете важне одлуке за будућност Србије

© Sputnik / Лола ЂорђевићПредседник Србије Александар Вучић
Председник Србије Александар Вучић - Sputnik Србија, 1920, 20.09.2022
Пратите нас
Председник Србије Александар Вучић изјавио је данас у Њујорку, где присуствује дебати светских лидера у Генералној скупштини Уједињених нација, да ће наредних дана седам до десет дана бити донете важне одлуке за будућност Србије и да ће се у вези са тим обратити грађанима.
„У наредних седам до десет дана донећемо важне одлуке са којима ћу упознати грађане. Наредних дана обратићу се са мерама које су важне за грађане“, најавио је он.
Вучић је оценио да реалне прогнозе за свет морају бити још мрачније, него што их је на почетку Генералне скупштине УН представио генерални секретар светске организације Антонио Гутереш.
„Говорио је о више криза од Рога Африке до Авганистана, помињући и најтежу - Украјину. Наша позиција је још тежа имајући у виду чињеницу да УН играју, а то није кривица Гутереша, слабију улогу у свету, јер су велике силе све преузеле на себе“, казао је Вучић за РТС.
Он је оценио да се догодило де факто рушење поретка УН.
Констатовао је да се сада у Њујорку одржава највећи скуп у УН.
„Не памтим да је оволико шефова држава, председника и премијера преко 150 учествовало на Генералној скупштини УН. Људи траже неки излаз и наду“, казао је он.
Вучић је казао да, после излагања председника Киргизије и Турске, може да се види да у свету постоји безброј криза, и да је тешка ситуација, пренео је Танјуг.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала