- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Испоруке руског гаса у Кину у августу достигле историјски максимум

© Sputnik / Лола ЂорђевићГасовод
Гасовод - Sputnik Србија, 1920, 21.09.2022
Пратите нас
Испоруке природног гаса и угља из Русије у Кину су у августу 2022. године достигле историјски рекорд, саопштила је руска амбасада у Пекингу.
„Према подацима Главне царинске управе Кине, у августу је Кина увезла природни гас из Русије укупне вредности од 409,37 милиона долара. Овај показатељ је највиши од јануара 2017. године од периода када се прати рад кинеске царине “, наводи се у саопштењу амбасаде на Телеграму.
Извоз угља је у августу достигао максимум за пет година и износи 8.542 тоне. У поређењу са јулом испоруке су се увећале за 15 одсто, а на годишњем нивоу је забележен раст од 57 одсто.
Како је након самита Шангајске организације за сарадњу (ШОС) изјавио председник Владимир Путин, обим промета са Кином ће ускоро достићи 200 милијарди долара, ове године ће бити око 180 милијарди, а могуће је и 190 милијарди долара.
После почетка руске специјалне војне операције у Украјини Запад је појачао санкциони притисак на Русију, што је довело до раста цена електричне енергије, горива и хране у Европи и САД. Председник Русије Владимир Путин је истакао да политика обуздавања и слабљења Русије представља дугорочну стратегију Запада, а да су санкције нанеле озбиљан ударац целокупној светској економији.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала