- Sputnik Србија, 1920
Специјална операција у Украјини
Све о специјалној војној операцији Русије за демилитаризацију и денацификацију Украјине.

Кремљ објаснио чиме је условљена одлука о објављивању делимичне мобилизације

© Sputnik / Михаил ВоскресенскийПоглед на московски Кремљ
Поглед на московски Кремљ - Sputnik Србија, 1920, 21.09.2022
Пратите нас
Одлука о извођењу делимичне мобилизације донета је због тога што се Русија у Украјини суочава са војним потенцијалом НАТО-а и других непријатељских земаља, изјавио је на брифингу портпарол Кремља Дмитриј Песков.

„О томе, како су се променили услови током специјалне војне операције, рекао је у свом обраћању председник Владимир Путин. Управо је председник Путин причао о томе да се фактички суочавамо са војним потенцијалом НАТО-а и других непријатељских земаља“, рекао је Песков одговарајући на питање чиме је условљена одлука о мобилизацији.

На брифингу је тражено од Пескова да прокоментарише речи председника о нападима на руску територију од стране Украјине и питали га о каквим се конкретно нападима ради.

„Реч је о гранатирањима, о којима је било речи неколико дана раније и тако даље - Белгородска област, Курска и друге. Те чињенице су добро познате. Тамо раде наши иследници“, одговорио је портпарол Кремља.

У обраћању Русима о почетку делимичне мобилизације у Русији Владимир Путин је то назвао мером која је адекватна актуелној претњи. Према његовим речима, тренутно, руска војска делује на линији сукоба, која премашује хиљаду километара, супротстављају се не само неонацистичким формацијама, већ читавој војној машинерији колективног Запада.
На крају обраћања, оптужујући Запад за заоштравање агресивне политике, руски председник је поменуо терористичке нападе, укључујући и коришћење западног оружја, које већ гранатира погранична насеља Белгородске, Курске области и осматрање од стране Запада широм јужне Русије.
„У Вашингтону, Лондону, Бриселу директно увлаче Кијев да пренесе војне акције на нашу територију“, додао је портпарол Кремља.
Руски председник Владимир Путин објавио је делимичну мобилизацију због ситуације у Донбасу. Очекује се да буде мобилисано око 300.000 људи.
Владимир Путин - Sputnik Србија, 1920, 21.09.2022
Специјална операција у Украјини
Путин објавио делимичну мобилизацију
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала