- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Шампионски загрљај у Лондону који је видео цео свет /фото/

© AP Photo / Alastair GrantНовак Ђоковић и Ник Кирјос
Новак Ђоковић и Ник Кирјос - Sputnik Србија, 1920, 21.09.2022
Пратите нас
Легендарни Швајцарац Роџер Федерер који ће после Лејвер купа (23. до 25. септембра) отићи у пензију, сачекао је у Лондону у О2 Арени Новака Ђоковића и Ендија Марија и са обојицом се изгрлио.
Посебно је био упечатљив загрљај и даље великих ривала Новака Ђоковића и Роџера Федерера који су у претходних 15 и више година водили жестоке борбе на теренима широм света, а сада ће последњи пут бити саиграчи јер ће представљати Европу на Лејвер купу против остатка света.
Швајцарац, иначе власник 20 Гренд слем трофеја, поручио је да је дефинитивно дошао крај његовој пребогатој каријери и да ће на Лејвер купу вероватно наступити само у синглу.
Свестан је и Новак да је дошао крај Роџерове ере и због тога је поручио да му је част што је делио терен с њим и што ће имати прилико да још једном заигра са Швајцарцем.
„Ово је последње Роџерово такмичење у каријери, што је посебно узбудљиво. Играти у тиму са Федерером, Рафом и Ендијем, три моја највећа ривала је прилика која се пружа једном у животу“, рекао је Ђоковић по доласку у Лондон.
И управо је после те изјаве и доласка у чувену О2 Арену, где је Новак у неколико наврата освајао трофеј на Завршном мастерсу у Лондону, уследио шампионски загрљај који је обишао свет.
Лејвер куп стартоваће у петак и трајећ до недеље. Седми играч света Новак Ђоковић ће у тиму Европе бити заједно са Рафаелом Надалом, Ендијем Маријем и Роџером Федерером, коме ће то бити и опроштајно такмичење у каријери.
Поред Ђоковића, Надала, Федерера и Марија у тиму Европе ће бити још Стефанос Циципас, Кеспер Руд и Матео Беретини.
У тиму света су Тејлор Фриц, Феликс Оже-Алијасим, Дијего Шварцман, Френсис Тијафо, Алекс де Минор, Џек Сок и Томи Пол.
Швајцарски тенисер Роџер Федерер  - Sputnik Србија, 1920, 20.09.2022
СПОРТ
Федерер потврдио: Нећу се предомислити, сигурно идем у пензију
Новак Ђоковић и Ник Кирјос - Sputnik Србија, 1920, 20.09.2022
СПОРТ
Новак стигао у Лондон: Јединствена прилика /фото/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала