Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Петковић: Куртију су у глави само сукоби

© Tanjug / SAVA RADOVANOVICДиректор Канцеларије за КиМ Петар Петковић
Директор Канцеларије за КиМ Петар Петковић - Sputnik Србија, 1920, 21.09.2022
Пратите нас
То што Аљбин Куртију „не може да искључи сукобе у региону", говори само о његовој намери да изазивањем тензија и криза на Косову и Метохији запали простор Западног Балкана, оценио је данас директор Канцеларије за Косово и Метохију др Петар Петковић.
„Куртију су у глави само сукоби, а никако дијалог, компромис, нормализација односа које не помиње ни у једном свом јавном иступу. Али, Куртијеву тзв. ‘конструктивност‘ су добро упознали и у Бриселу, где је одбијао сваки предлог и договор, показујући ригидан став према дијалогу и формирању Заједнице српских општина, на коју Срби чекају скоро 10 година“, казао је Петковић у саопштењу.
Уместо да формира ЗСО, нагласио је Петковић, Курти гради илегалне базе на северу покрајине, које диже на земљи отетој од Срба и то пред очима међународне заједнице.
„Нека се нико не заварава да је намера Приштине у тим једностраним потезима племенита и хуманитарна, права намера је заправо покушај Куртија да затвори Србе на северу покрајине у обруч, што му неће поћи за руком“, навео је директор Канцеларије за Косово и Метохију.
„Због тога Курти већ годину дана отворено обмањује јавност, наводно пребројавајући некакве српске базе око административне линије са Косовом и Метохијом, како би оправдао своје милитантне поступке, а ситуацију у Украјини користи као смоквин лист да би сакрио и оправдао своје подле намере“, закључио је Петковић, преноси Танјуг.
Изградња базе Јасеновик за тзв. полицију Косова - Sputnik Србија, 1920, 21.09.2022
СРБИЈА
Отимају Србима на северу Косова земљиште за базе албанских специјалаца
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала