- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Полиција зауставила покушаје одржавања недозвољених протеста у регионима Русије

© Sputnik / Наталья СеливерстоваПолицијски аутомобил у Москви
Полицијски аутомобил у Москви - Sputnik Србија, 1920, 21.09.2022
Пратите нас
Недозвољене акције протеста против делимичне мобилизације у регионима Русије су сузбијене, број учесника је био мали, изјавила је портпаролка руског Министарства унутрашњих послова Ирина Волк.
„У низу региона предузети су покушаји организовања недозвољених акција које су окупиле изузетно мали број учесника. Сви они су заустављени, а лица која су починила прекршаје су приведена и достављена територијалним јединицама полиције ради истраге и кривичног гоњења“, објаснила је Волкова.
Она је додала да су у вези са добијеним информацијама о недозвољеним јавним догађајима планираним за 21. септембар увече у конститутивним ентитетима Руске Федерације, предузете додатне мере за обезбеђење јавног реда.
Председник Русије Владимир Путин изјавио је јутрос да подржава предлог Министарства одбране и Генералштаба Оружаних снага Русије о спровођењу делимичне мобилизације у земљи и потписао одговарајући указ. Он је навео и да Вашингтон, Лондон и Брисел „директно гурају Кијев на пребацивање војних дејстава“ на територију Русије, истичући да ће безбедност Русије бити обезбеђена свим средствима којима она располаже.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала