- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Путин упозорио: Имамо боље оружје од НАТО-а и спремни смо да га употребимо

© Sputnik / РИА Новости / Уђи у базу фотографијаВладимир Путин се обраћа народу
Владимир Путин се обраћа народу - Sputnik Србија, 1920, 21.09.2022
Пратите нас
Вашингтон подстиче Кијев да премести ратна дејства на Русију, користећи нуклеарну уцену, рекао је руски председник Владимир Путин у обраћању нацији.
„У Вашингтону, Лондону, Бриселу директно гурају Кијев да пребаци војна дејства на нашу територију, више се не крију, говоре да Русију треба победити свим средствима на бојном пољу, након чега следи одузимање економског, политичког. културног, уопште, сваког суверенитета, уз потпуну пљачку наше земље“, рекао је Путин.
Руски председник упозорио је оне који покушавају да уцене Русију нуклеарним оружјем да би „ружа ветрова“ могла да се окрене на њихову штету.
"Они који покушавају да нас уцене нуклеарним оружјем треба да знају да и ружа ветрова може да се окрене на њихову штету“, упозорио је он.
Председник Руске Федерације је објаснио да се не ради само о подстицању гранатирања Запорошке нуклеарне електране од стране Запада, које прети нуклеарном катастрофом, већ и о изјавама неких високих представника водећих држава НАТО-а о могућности и прихватљивости употребе оружја за масовно уништење против Русије – нуклеарног оружја.

Судбина нам је да зауставимо оне који теже да загосподаре светом и да поробе нашу отаџбину. То ћемо и учинити, тако ће и бити.

Пренос обраћања Владимира Путина Русима - Sputnik Србија
Владимир Путин
председник Руске Федерације
„Онима који себи дозвољавају овакве изјаве о Русији, желим да подсетим да и наша земља има разна офанзивна средства, у неким компонентама модернија од оних која имају земље НАТО-а. И у случају угрожавања територијалног интегритета наше земље, како бисмо заштитили Русију и наш народ, свакако ћемо употребити сва средства која су нам на располагању“, рекао је Путин.
"Ово није блеф. Грађани Русије могу бити сигурни да ће територијални интегритет наше домовине, наша независност и слобода бити осигурани. Дозволите ми да ово још једном нагласим: свим средствима која су нам на располагању (осигураћемо наш суверенитет)", закључио је председник.

У случају угрожавања територијалног интегритета наше земље, употребићемо сва средства која су нам на располагању. Ово није блеф.

Председник Владимир Путин - Sputnik Србија
Владимир Путин
председник Руске Федерације
Владимир Путин - Sputnik Србија, 1920, 21.09.2022
Специјална операција у Украјини
Путин објавио делимичну мобилизацију
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала