- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Путин: За Русију погубно слабљење њеног суверенитета, те грешке више нећемо допустити

© POOL / Уђи у базу фотографијаВладимир Путин
Владимир Путин - Sputnik Србија, 1920, 21.09.2022
Пратите нас
Председник Русије Владимир Путин поручио је да је за Русију погубно слабљење њеног суверенитета. Такве грешке нећемо више допустити, нећемо подлећи уцени и заплашивању, истакао је он.
„На свакоме од нас је колосална одговорност за Русију, њено јачање и заштиту велике домовине“, рекао је руски председник на концерту поводом 1.160 година постављања темеља руске државности.
Према његовим речима, немогуће је уништити вредности Русије - оданост истини и правди, милосрђе и саосећање.
„Нико никада не може да забрани или укине нашу јединствену цивилизацију и најбогатију културу. Као што је немогуће пољуљати, а камоли уништити вредности које уједињују руско друштво, чине нас једним великим уједињеним народом“, оценио је председник и додао да су те вредности „оданост истини и правди, поштовање породице, љубав према деци; то је чврста основа традиционалних вредности, као што су милосрђе, саосећање и узајамна помоћ, спремност да се оствари добро не само за себе, већ за све – за целу земљу, за целу Русију“, навео је шеф државе.

„Суверенитет је гаранција слободе свакога, и у нашој традицији човек не може да се осећа истински слободан уколико није слободан његов народ, отаџбина, Русија, домовина. Одговорна, јака власт у нашој држави служиће искључиво народу Русије и његова подршка у вези са најважнијим унутрашњим и спољним питањима залог је успешног, безбедног развоја наше земље као једног од центара праведнијег, мултиполарног света који се сада формира“, истакао је он.

Како је рекао, руска цивилизација је јединствена и у признавању те чињенице нема таштине и супериорности.
„За своју отаџбину ћемо се борити, бранићемо је и штитити свој суверенитет, културу и традицију“ , истакао је Путин.
Руски лидер је навео да се тежак период у историји руске државе увек завршавао препородом отаџбине.
„У протеклих више од хиљаду година наша државност пролазила је кроз различите епохе, укључујући окрутне инвазије непријатеља, расцепканост и трагедију грађанских сукоба. Али сваки тако тежак период увек се завршавао препородом отаџбине“, нагласио је Путин.

О патриотизму

Бити патриота је суштина природе и карактера руског народа, а сада, током специјалне војне операције, војници и официри испољавају управо такве, узвишене, људске квалитете, нагласио је он.
Такође је рекао да се руски војници боре храбро, раме уз раме, као браћа.
„Ради спасења народа Донбаса. Због мирног неба за нашу децу и унуке, због домовине која ће увек бити само слободна и независна“, рекао је Путин.
Он је напоменуо да су „херојске генерације нашег народа превазилазиле тешкоће и невоље, савладавале сва искушења, стварале и увећале величину наше отаџбине и овенчавале своја имена славом“.
Путин је рекао и да није прошло толико много времена са историјске тачке гледишта да би се давала оцена рада Владимира Лењина, Јосифа Стаљина, Николаја Другог, али да су они учинили Русију великом државом.
Сви они – државни делатници, радници, војници, научници, читав наш народ учинили су Русију великом државом и одредили јој судбину, рекао је Путин.
Како је истакао, Русија је на страни отвореног и поштеног партнерства.
„Чврсто стојимо на томе и градићемо такве односе са свима који деле наше идеје о равноправној, узајамно корисној сарадњи“, закључио је руски лидер.
Љубинка Милинчић - Sputnik Србија, 1920, 21.09.2022
Подкаст
Љубинка Милинчић: Путин се не шали – ако је рекао, тако ће и бити
Владимир Путин - Sputnik Србија, 1920, 21.09.2022
Специјална операција у Украјини
Не блефирам! Објављујемо цео историјски говор Владимира Путина /видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала