- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

„Ростех“ прелази на посебан режим рада: Повећава се производња војне технике

© Пресс-служба Госкорпорации Ростех / Уђи у базу фотографијаАвион Бе-200 који гаси пожар у Турској
Авион Бе-200 који гаси пожар у Турској - Sputnik Србија, 1920, 21.09.2022
Пратите нас
Руска државна корпорација „Ростех“ повећаће производне капацитете за производњу војне технике због делимичне мобилизације која је објављена у Русији, саопштено је из корпорације за Спутњик.
Како наводе, „Ростех“ има велику одговорност – обезбеђивање Оружаних снага Русије савременим наоружањем, војном и специјалном техником, а у контексту делимичне мобилизације коју је објавио руски председник и мера за повећање темпа реализације државне одбрамбене наруџбине, та одговорност је постала још већа.

„Већ данас је у многим предузећима 'Ростеха' уведен посебан режим рада: запослени раде прековремено, често и викендом. Наставићемо да повећавамо наше производне капацитете како бисмо реализовали задатке који су поверени корпорацији. Верујемо да ће наш допринос заједничком циљу помоћи Русији да изађе као победник“, саопштено је из корпорације.

Такође додају да холдинзи и предузећа, која су део државне корпорације „Ростех“, реализују до 40 одсто целокупне државне одбрамбене наруџбине.
Предузећа корпорације производе војне авионе, хеликоптере, оклопну технику, артиљеријске системе, високо прецизно оружје, средства за електронско ратовање, системе за комуникацију, извиђање и друга средства.
Како је прецизирано, за време специјалне војне операције у Украјини стручњаци корпорације тесно сарађују са Министарством одбране Русије и оперативно решавају сва питања која се јављају.
Владимир Путин - Sputnik Србија, 1920, 21.09.2022
Специјална операција у Украјини
Не блефирам! Објављујемо цео историјски говор Владимира Путина /видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала