- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Савет безбедности Русије о акцијама Запада: Обновити безбедност Савезне државе Русије и Белорусије

© Sputnik / Андрей Александров / Уђи у базу фотографијаБелоруска и руска застава
Белоруска и руска застава - Sputnik Србија, 1920, 21.09.2022
Пратите нас
Јачање војних групација НАТО-а у близини граница Русије и Белорусије представља озбиљан разлог да се обнове темељи стратешких докумената о безбедности државе Савезне Државе, саопштили су учесници руско-белоруских консултација на тему безбедности које су одржане у Москви.

„Стране су дошле до закључка да су кораци САД у циљу рушења постојеће архитектуре светске безбедности и јачање војних НАТО групација поред граница Русије и Белорусије озбиљан повод за актуелизацију темељних стратешких докумената по питању безбедности Савезне државе“, наводи се у саопштењу.

Експертске консултације су одржали заменик секретара Савета безбедности Русије Рашид Нургалијев и заменик државног секретара Савета безбедности Белорусије Александар Неверовски и представници министaрстава двеју земаља.
„Разматрају се савремени изазови и претње по безбедност Русије и Белорусије од стране Украјине, питања сарадње две земље у осигурању биолошке безбедности и интеракције у области стратешког планирања“, појашњено је у саопштењу након руско-белоруских консултација.
Руско-белоруске војне вежбе Запад 2017 - Sputnik Србија, 1920, 15.06.2022
РУСИЈА
Лукашенко: Наша одбрамбена индустрија може да отрезни противнике Русије и Белорусије
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала