Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

„Неће му опростити“: Брнабићева о наступу Вучића у Њујорку

© Sputnik / Лола ЂорђевићАна Брнабић
Ана Брнабић - Sputnik Србија, 1920, 22.09.2022
Пратите нас
Премијерка Србије Ана Брнабић рекла је да Запад неће опростити председнику Србије Александру Вучићу то што је изашао за говорницу УН и рекао истину.
“Ја ћу употребити тешке речи, али ће те речи бити истините”, цитирала је премијерка председника, гостујући у Јутарњем програму РТС-а.
Она је рекла да се са Вучићем чула после говора и да га је питала да ли се осећа уморно али задовољно, а да је он одговорио: Ни једно ни друго, само сам рекао истину.
Како је навела, председник је једини државник који је за том говорницом, у центру света у овом тренутку, рекао да политика санкција према Руској Федерацији није добра и да је за то била потребна огромна храброст.
“Треба изаћи пред светску говорницу и рећи; ми признајемо територијални интегритет Украјине, али политика санкција према Руској Федерацији није добра“, истакла је она.
Она каже и да Србија тренутно трпи огромне притиске како би се по сваку цену решило питање Косова и Метохије.
“Притисци су брутални у овом тренутку и по сваку цену се тражи да се реши ово питање, да би га склонили са стола и да могу да уживају у томе да причају како поштују Међународоно право”", рекла је она.
Александар Вучић у Уједињеним нацијама - Sputnik Србија, 1920, 22.09.2022
СРБИЈА
Вучић у УН: Многи у овој сали и данас имају проблем са поштовањем територијалног интегритета Србије
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала