- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Српски „суперхерој“ захвалио Пиксију и открио омиљену игру: „Да полудиш!“

© РФС / Уђи у базу фотографијаДушан Влаховић
Душан Влаховић - Sputnik Србија, 1920, 22.09.2022
Пратите нас
Душан Влаховић, популарно назван српским суперхеројем због стаса и појаве, поново се нашао у фудбалској репрезентацији Србије, захвалио је селектору на поверењу, али и открио мање познате детаље.
Влаховић је део екипе која ће играти у Лиги нација против Шведске и Норвешке, за шта је као циљеве истакао освајање максималних шест бодова.
„Много ми значи поверење селектора Стојковића. Чак и у периоду када нисам играо пуно у свом клубу, добијао сам позив у А репрезентацију и увек долазио да пружим све од себе и допринесем позитивном резултату. Био сам најмлађи у екипи све до овог окупљања, сада је тај епитет преузео Стефан Митровић. Велика је штета што против Шведске не може да буде пун стадион, али сам сигуран да ће нам деца из Основних школа и школица фудбала приредити диван испраћај на Светско првенство. Циљ нам је да у последње две утакмице освојимо максималних шест бодова и да изборимо пласман у А групу Лиге нација. Наравно, то ће нам значити и због наредног циклуса квалификација за Европско првенство 2024. године“, рекао је Влаховић.
Њега није било на претходном списку и признаје да се ужелео саиграча из репрезентације.
„Једва сам чекао да поново будем у Старој Пазови. Имао сам неке физичке проблеме, Мистер ми је увек излазио у сусрет и морам да му се захвалим што ми је помогао да на најбољи могући начин санирам повреду. Долазио сам и током процеса опоравка да бодрим другове и то је минимум онога што сам у датом тренутку могао да учиним за своју репрезентацију. Сада сам спреман и веома срећан што ћу поново бити међу кандидатима за најбољи тим. Са нестрпљењем очекујем дуеле против Шведске и Норвешке. Много ми је драго што ћемо у суботу имати подршку најмлађих љубитеља фудбала. Деца имају они најискренију емоцију и даћемо све од себе да их обрадујемо још једном победом. Увек са огромним задовољством долазим да репрезентујем своју земљу и не обазирем се превише на чињеницу ко се налази на супротној страни терена. Важно је само да Србија победи“, каже Влаховић.
Упитан је да ли има амбицију да обори рекорд Александра Митровића који је до сада постигао 46 голова у дресу националног тима.
„Сигурно да је Митар наш најбољи нападач свих времена, не размишљам о обарању његовог рекорда, још је рано, али ми то није ни најбитније, већ какви ћемо бити као екипа. Што више репрезентација побеђује, то је боље за све нас. Рекорди ме не занимају, ту сам да помогнем екипи да будем у служби екипе, ако некад једног дана дође до тога, пробаћу да урадим нешто, али није ми приоритет“, сматра Влаховић.
Када не тренира, игра кошарку.
„После тренинга, пре и после вечере играмо. Мени лично се баскет највише свиђа, зна наш портпарол и још неколико играча да ми је то омиљени спорт поред фудбала. Лепо је што се дружимо, што имамо заједничка интересовања“, истиче Влаховић и додаје да од друштвених игра бира „Не љути се човече“.
„Не љути се човече је и направљена да се нервирају људи, да се дешавају неке невероватне ствари, то је да полудиш.“
Говорило се и о предстојећем Светском првенству, тачније о његовим очекивањима пред исто.
„Самим играњем на Светском првенству остварујем сан, играње за Србију на Мундијалу, то је нешто о чему деца маштају када крену да играју фудбал, све остало што дође је гратис, али наравно идемо у Катар да пробамо што бољи резултат да остваримо, идемо да победимо на свакој утакмици и шта буде, биће“, рекао је Влаховић којем је показан албум за Мундијал и његова сличица.
Упитан је колико је пратио неко од претходних Светских првенства.
„Остало ми је упечатљиво, наше утакмице су ми остале из групе и финале, али осталих се не сећам. Али и кроз те албуме се много више скупљало и пратило, мењање сличица на Теразијама, то је било неко време баш супер, сви смо скупљали са другарима из парка, али ми је 2010. године остало најупечатљивије првенство“, закључио је Влаховић.
Душан Влаховић - Sputnik Србија, 1920, 23.08.2022
СПОРТ
Игра „пећински фудбал“, а крив му је „српски суперхерој“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала