- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

ФК Партизан иступио из Спортског друштва, Краљ нови спортски директор

© Фото : ФК ПартизанФК Партизан
ФК Партизан - Sputnik Србија, 1920, 22.09.2022
Пратите нас
Фудбалски клуб Партизан одржао је Скупштину на којој је донесена одлука да условно иступи из Спортског друштва. Ово је била друга седница клуба у последњих неколико месеци, а на њој је и именован Ивица Краљ као нови спортски директор.
Саопштење преносимо у целости:
„Фудбалски клуб Партизан, као члан ЈСД ’’Партизан’’, осуђује, не прихвата и не може да прихвати незаконито и нестатутарно понашање председника кошаркашког клуба О.М. у Скупштини ЈСД Партизан.
Фудбалски клуб Партизан, као члан ЈСД Партизан, инсистира да се изборни процес у ЈСД Партизан одржи у свему на начин прописан актима ЈСД Партизан, и истиче да одлуке 'донете' од групе представника одређеног броја чланова ЈСД 'Партизан', нису у складу са актима ЈСД Партизан.
ФК Партизан пружа пуну подршку регуларно изабраном руководству и управи ЈСД Партизан у превазилажењу настале ситуације и успостављању законитог рада у ЈСД Партизан и у потпуности је сагласан са свим законом предузетим корацима оствареним у виду покретања свих одговарајућих правних поступака – подношења кривичних пријава, тужбе за поништај незаконите и нестатутарне одлуке надлежном суду и жалбе на решење Агенције за привредне регистре.
Фудбалски клуб Партизан је дужан да у свом раду доследно поштује законске норме, те се самим тим не може повиновати незаконитим одлукама нелегитимне и незаконите наводно изабране 'нове' управе ЈСД Партизан, нарочито ако су исте супротне правима обавезама и интересима чланова ФК Партизан.
Скупштина ФК Партизан, као највиши орган Клуба донела је одлуку да Фудбалски клуб 'Партизан' условно иступи из чланства у Југословенском спортском друштву 'Партизан'. Ова одлука ступа на снагу превентивно и примењује се уколико од стране незаконите наводне управе ЈСД 'Партизан', без одржавања нове седнице скупштине ЈСД 'Партизан' и злоупотребом овлашћења из чл. 21. Статута ЈСД 'Партизан' буде донета одлука којом се одлучује о правима и обавезама Фудбалског клуба 'Партизан' као члана ЈСД 'Партизан'.
Скупштина ФК 'Партизан' пружа пуну подршку председнику, Управном одбору и генералном директору Клуба у циљу заштите интереса чланства Клуба и интереса Клуба и стварања услова да се омогући несметана реализација домаћих и међународних обавеза, кроз редовно и стабилно пословање Клуба", наводи се у саопштењу.
Тренер КК Партизан – Жељко Обрадовић - Sputnik Србија, 1920, 22.09.2022
СПОРТ
Партизан надиграо Локомотиву, Вукчевић се намеће, Анђушић расположен
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала