- Sputnik Србија, 1920
РЕГИОН
Најновије вести, анализе и занимљивости из земаља у региону

Истраживање: Највећа подршка Додику за председника Републике Српске

© Пресс-служба МИД РФ / Уђи у базу фотографијаМилорад Додик
Милорад Додик - Sputnik Србија, 1920, 22.09.2022
Пратите нас
Према истраживању које је рађено у Републици Српској, 47 одсто грађана који су се изјаснили да ће сигурно гласати на изборима подржало би Милорада Додика за председника Републике Српске.
Истраживање које је рађено на узорку од 1.558 испитаника, а у периоду од 11. до 17. септембра 2022. године, показало је да би за Јелену Тривић из ПДП-а гласало 35 одсто грађана, а за кандидата ДНС-а Радислава Јовичића четири одсто, пренела је Српскаинфо.
На питање о српском члану Председништва БиХ, за Жељку Цвијановић гласало би 42 одсто, за Мирка Шаровића из СДС-а 22 одсто, за Ненада Нешића из ДНС-а 11 одсто, а за Војина Мијатовића три одсто.
На питање за коју странку бисте најпре гласали на изборима ако би се они одржали следеће недеље, истраживање је показало да би СНСД добио 35 одсто, ПДП 14 одсто, СДС 11 одсто, ДНС пет одсто и по четири одсто за СП коалицију и за ДЕМОС.
Према овом истраживању, остале странке су испод цензуса од три одсто, Уједињена Српска и За правду и ред (Небојша Вукановић) имају по два одсто, Горан Селак из СПС-а један одсто, колико има и Домовина (СДА, СДП, бошњачке странке).
На питање да ли би изашли на изборе ако би се одржали наредне недеље, потврдно је одговорило 57,35 одсто, вероватно би на изборе изашло 27,23 одсто, вероватно не би 4,82 одсто, а сигурно не би 6,17 одсто испитаника.
На питање да ли је за Републику Српску боље "прочишћавање" унутар власти, или да дође опозиција, за прву опцију изјаснило се 37,64 одсто, а за другу 32,18 одсто испитаника.
Да су економски проблеми водећи у Српској одговорило је 40,21 одсто грађана, а на другом месту са 21,71 одсто је проблем притиска странаца.
На питање да ли Републику Српску треба да води неко искусан или је то небитно, 59,92 одсто испитаника сматра да је искуство потребно, да је небитно верује 21,45 одсто, док 18,63 одсто испитаника не зна или је одбило да пружи одговор, пренео је Танјуг.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала