- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Москва одговара на санкције: Забрањен улазак у Русију за скоро 90 држављана Канаде

© Sputnik / Кирилл Каллиников / Уђи у базу фотографијаАутомобили дипломатских мисија испред зграде Министарства иностраних послова Русије
Аутомобили дипломатских мисија испред зграде Министарства иностраних послова Русије - Sputnik Србија, 1920, 22.09.2022
Пратите нас
Москва је забранила улазак у Русију за 87 држављана Канаде, као одговор на антируске санкције, саопштило је Министарство спољних послова Русије.
„Као одговор на антируске санкције које је периодично уводио режим Џастина Трудоа, који је владајући у Канади, а које су погодиле представнике власти на свим нивоима, укључујући регионални, новинаре, културне делатнике и обичне Русе, који по нечему нису одговарали званичној Отави, забрањује се улазак у Русију за 87 канадских држављана“, наводи се у саопштењу руског дипломатског ресора.
Како је прецизирано, на руској „стоп листи“ нашли су се лидери покрајина и територија, војна лица, шефови компанија „које снабдевају неонацистички кијевски режим наоружањем и технологијама двоструке намене, као и активисти пробандеровских структура“. Комплетан списак је објављен на сајту руског Министарства спољних послова.

„Узимајући у обзир да ће се канадска санкциона листа, вероватно, ширити, са руске стране ће уследити нова саопштења о држављана Канаде који ће бити стављени на листу. Полазимо од принципа реципроцитета“, прецизирано руско Министарство спољних послова.

Патријарх Кирил служи ускршњу литургију - Sputnik Србија, 1920, 08.07.2022
РУСИЈА
Канада увела санкције руском патријарху Кирилу и руским медијима
Све вести
0
Прво нова обавештењаПрво стара обавештења
loader
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала