- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Српкиње поражене на старту Светског првенства

© Фото : ФИБАКошаркашице Србије
Кошаркашице Србије - Sputnik Србија, 1920, 22.09.2022
Пратите нас
Женска кошаркашка репрезентација Србије поражена је у првом колу групне фазе на Светском првенству у Сиднеју. Канада је била боља од подмлађеног српског тима резултатом 67:60.
Имала је екипа Марине Маљковић и подршку нешто више од 500 српских навијача, али није успела победом да отвори 19. издање шампионата света.
Борбена је била Србија од самог почетка утакмице и показала више у првој деоници. Стално је претила Канада, али су успеле изабранице Марине Маљковић после уводних 10 минута да стекну минималну предност.
Друга четвртина била је проблематична за српски тим. Користиле су Канађанке „празан ход“ Србије и тај део игре добиле 23:12, а на паузу отишле са +10 (38:28).
Боље је српски тим отворио друго полувреме и после +12 Канаде, што је било и највеће вођство на мечу до тада, успео да смањи и приђе на седам поена заостатка.
Није функционисала одбрана Српкиња, Брзо су Канађанке вратиле двоцифрену предност и половином треће четвртине имале поново великих 11 поена предности.
Тројка Ивон Андерсон вратила је Србију у живот (44:36), али је брзим поенима из игре Канада поново отишла на +10.
Није успевала Србија да пронађе решење у нападу, а селекција Виктора Лапење је после пола сата игре у Олимпијском парку имала 13 поена предности – 54:41.
Показала је Србија знаке добре игре и половином последње четвртине, када је после тројке Невене Јовановић стигла на 58:50.
У последња три минута утакмице Србија је стигла на седам поена заостатка, али је и даље Канади дозвољавала лаке поене из игре.
Све је практично било јасно након контре и поена Филдс за 67:56, два минута пре краја меча.
Најзаслужнија за победу Канаде била је Александер са 13 поена, пратила ју је Филдс са 12, док је Натали Ачонва додала 10.
Код Србије се највише истакла Ивон Андерсон са 18 поена, док је Тина Крајишник додала 17.
Следећу утакмицу Србија игра већ у петак, ривал ће бити Јапан, а утакмица почиње у 4 ујутру.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала