- Sputnik Србија, 1920
Специјална операција у Украјини
Све о специјалној војној операцији Русије за демилитаризацију и денацификацију Украјине.

У Русију враћено 55 војника који су се налазили у украјинском заробљеништву

© Sputnik / Константин Михальчевский / Уђи у базу фотографијаКамиони руске војске и хеликоптер Ми-24
Камиони руске војске и хеликоптер Ми-24 - Sputnik Србија, 1920, 22.09.2022
Пратите нас
Како резултат преговора са територије Украјине је враћено 55 војника Русије, Доњецке и Луганске Народне Републике којима је у заробљеништву претила смртна опасност, саопштило је руско Министарство одбране.

„Као резултат сложеног преговарачког процеса о размени, ноћу је са територије Украјине, под контролом кијевског режима, враћено 55 припадника Оружаних снага Руске Федерације, Доњецке и Луганске републике, који су били у животној опасности“, саопштило је министарство.

Они су појаснили да су у овом тренутку сви враћени на територију Русије војно-транспортним авионима и налази се у медицинским установама Министарства одбране Русије.
"Сви ослобођени војници добили су могућност да контактирају са својим блиским. Пружана им је неопходна психолошка и медицинска помоћ", додају из министарства.
Још из јутарњег брифинга Министарства одбране:
- Украјинска артиљерија испалила је 13 пројектила на Енергодар и територију око Запорошке нуклеарне електране;
- Више од 90 војника украјинске војске, 15 јединица војне технике и више хиљада муниције за минобацаче уништено је у подручју Северска у ДНР;
- Руске Ваздушно-космичке снаге уништиле су око 100 милитаната 93. Механизоване бригаде украјинске војске и један систем "Химарс" у Харковској области;
- Руска војска је је уништила три украјинске хаубице М777, америчке производње и један систем "Химарс" у Николајевској области.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала