- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Стојковића питали за „српског сина“ који флертује с Немцима, Тадић одговорио на критике

© AFP 2023 / MIGUEL MEDINAЛазар Самарџић против Милана
Лазар Самарџић против Милана - Sputnik Србија, 1920, 23.09.2022
Пратите нас
Драган Стојковић добио је питање на конференцији пред меч са Шведском у Лиги нација, које се односило на Лазара Самарџића за ког је рекао да ћемо га гледати од наредног циклуса у дресу Србије, да би из Италије од њега стигао одговор да размишља само о Немачкој. На конференцији је био и капитен Душан Тадић који је одговорио на критике из Холандије.
Упитан о томе шта је са „српским сином“ Лазаром Самарџићем из Удинезеа, селектор је одговорио?
„То је за сада небитна тема. Што се нас тиче, учинили смо све шта је потребно. Хајде да сачекамо март, када дође време и причаћемо о томе“, кратко је одговорио Пикси.
Селектор је апострофирао да још не треба размишљати о Мундијалу у Катару који је заказан за новембар и децембар, већ да су у фокусу искључиво две наредне утакмице са Шведском и Норвешком.
„Све је усмерено ка Шведској и Норвешкој. Када прође све ово, наравно да ћемо кренути да размишљамо о Мундијалу. Разумем медије, не прође минут, а да ме неко не сретне и пита да ли се спремам за Катар. Али, морамо да се понашамо одговорно, а када дође време, а доћи ће брзо, онда ћемо размишљати о томе. У подсвести вероватно неко размишља, али нисмо причали о Катару. То је секундарна ствар за нас у овом тренутку“, јасан је Пикси.
А примарна ствар за Орлове је Лига нација и два завршна меча са Шведском у Београду и Норвешком у Ослу.
„Лига нација није пријатељско такмичење. Броје се бодови и важно је. Обе утакмице очекујемо у сјајној атмосфери, играчи су мотивисани, знамо да не постоје лаке утакмице. Сви желе да направе изненађење, а ми знамо наш фокус. Желимо да играмо добро против Шведске, да играмо леп фудбал и да на крају дођемо до резулата“ закључио је Стојковић.
На конференцији за медије био је и капитен Душан Тадић којег су новинари питали за пад форме и критике које стижу из Холандије, а последњи у низу који је дигао глас против капитена Ајакса је легендарни Весли Снајдер.
„Када сте најстарији у екипи и када сте капитен, наравно да то некима не одговара. Поготово када сте странац у некој земљи. Поготово ако не постигнете гол или не асистирате, увек сте на удару. И то је нормално. Играчи са највише квалитета треба да преузму одговорност, и када треба и када не треба. Потребно је да знаш ко си и шта си, треба да останеш гладан и жељан успеха, то је најважније“, рекао је Тадић.
О утакмици са Шведском на Маракани без присуства пунолетних навијача, јер ће због казне ФСС на стадион моћи да уђу само деца, Тадић је рекао:
"За ралику од јуна када смо имали напоран темпо, сада имамо две утакмице. Нема простора ни потребе за импровизације. Фокусирани смо на Шведску, нисмо причали о Норвешкој. Ово нам је приоритет, сви играчи знају да треба да пружимо максимум када играмо за национални тим и какву одговорност носимо. Победа је императив, али неће бити лако. Поштујем Шведску, а на крају крајева све зависи од нас. Ако ми будемо на свом месту, а морамо... Наредне две утакмице носе велику важност, али никаква трагедија и уколико не будемо први у групи. У сваком случају, не сумњајте да ћемо учинити све да дођемо до две победе", завршио је капитен Србије Душан Тадић.
Селектор Србије Драган Стојковић Пикси (десно) и Сергеј Милинковић-Савић - Sputnik Србија, 1920, 23.09.2022
СПОРТ
Пикси пред Шведску: Имамо два музичара, зашто да не свирају заједно?
Александар Митровић и Душан Влаховић - Sputnik Србија, 1920, 23.09.2022
СПОРТ
Орлови, поцепајте тако Швеђане и Норвежане /видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала