- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Лукашенко: У Белорусији неће бити мобилизације

© Sputnik / Михаил Метцель / Уђи у базу фотографијаПредседник Белорусије Александар Лукашенко
Председник Белорусије Александар Лукашенко - Sputnik Србија, 1920, 23.09.2022
Пратите нас
Председник Белорусије Александар Лукашенко изјавио је да у Белорусији неће бити мобилизације. Он је тврдње опозиционих структура да ће после Русије уследити мобилизација и у Белорусији назвао лажима.
„То је мобилизација у Русији. То што покушавају да на нас пребаце да ће тако бити и овде... а шта ако не буде? Вас, који ширите пропаганду (државне медије), би због тога самлели. А њима ништа неће бити. Потребно им је да створе напету ситуацију. Да се ухвате за нешто. Неће бити никакве мобилизације. То је лаж“, објављено је на Телеграм каналу пула новинара који прате активности председника.
Претходно је и државни секретар Савета безбедности Белорусије Александар Волфович изјавио да неће бити потребе за мобилизацијом јер је Белорусија спремна да се одупре снагама које су предвиђене за мирнодопско време.
Подсетимо, указом руског председника од 21. септембра објављена је делимична мобилизација у Русији. Према речима министра одбране Сергеја Шојгуа, биће позвано укупно 300.000 резервиста, што је нешто више од један одсто укупних мобилизационих резерви Русије.
Поглед на Кремљ - Sputnik Србија, 1920, 22.09.2022
Специјална операција у Украјини
Кремљ: Информација о мобилизацији милион људи је лажна
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала