- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Москва поручује ЕУ: Никакве претње неће изменити решеност Русије да оствари своје циљеве

© Sputnik / Алексей Витвицкий / Уђи у базу фотографијаСамит ЕУ у Бриселу
Самит ЕУ у Бриселу - Sputnik Србија, 1920, 23.09.2022
Пратите нас
Никакве претње Европске уније или других западних земаља неће изменити решеност Русије да реализује све циљеве и задатке специјалне војне операције и да обезбеди заштиту руског становништва, наводи се у саопштењу Министарства спољних послова Русије.

Како је прецизирано, референдуми у ДНР и ЛНР, Запорошкој и Херсонској области у потпуности су у складу са међународним правом и њима се остварују легитимна права становника тих територија на самоопредељење и организовање живота у складу са сопственим цивилизацијским, културним и верским традицијама.

Руска страна такође наводи да у ЕУ, уместо да допринесу окончању сукоба, не скривају своју тежњу да што више продуже борбена дејства и да упркос жртвама и разарањима осигурају „победу на бојном пољу“, те да помоћу нелегитимних једностраних ограничења ослабе Русију.
Истиче се да је став ЕУ посебно циничан, пошто се преко те, раније мирне интеграционе организације, кијевски режим пумпа смртоносним оружјем, кршећи не само међународна, него и сопствена правила контроле извоза војних технологија и опреме.
У Доњецкој и Луганској Народној Републици, као и у Херсонској и Запорошкој области, данас почињу референдуми о уједињењу с Русијом.
Референдуми у ДНР и ЛНР - Sputnik Србија, 1920, 23.09.2022
Специјална операција у Украјини
Огроман одзив грађана у Донбасу, у Херсонској области излазност преко 15 одсто
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала